מאת:

ביום 26/11/2018 השיט בית המשפט השלום בתל אביב את דינו של פלוני (להלן: "הנאשם") 12 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בגובה 80,000 ₪ בגין השמטת הכנסה ומסירת אמרה כוזבת במזיד במטרה להתחמק ממס
 
רקע וטענות הצדדים
בין השנים 2003 ועד 2010 הפקיד אחיו של הנאשם מדי חודש סכומי כסף לחשבון הבנק של הנאשם בשוויץ שהצטברו ברבות השנים והגיעו לסך של 2.6 מילון ₪. בכתב האישום שהגישה המדינה (להלן: "המאשימה") נטען כי הכספים שהועברו לחשבונו של הנאשם בשוויץ מהווים "שכר עבודה" שכן, באותן השנים עבד הנאשם בחברה של אחיו. בנוסף, טענה המאשימה כי בשתי הצהרות הון של הנאשם, לא הוצהר על קיומו של חשבון בשוויץ. הוסיפה וטענה המאשימה כי הנאשם אף הפיק הכנסות מרווחי הון או ריבית כתוצאה מפעילותו הפיננסית בחשבונו בשוויץ בסך של כ-160,000 ₪ ולא שילם בגינן מס. מנגד, הנאשם העלה מספר טענות הגנה חלופיות למקור הכספים. בין היתר, טען הוא כי מדובר בכספי מתנה בין אחים כסיוע לילדיו של הנאשם וכן טען הנאשם כי מדובר בתמיכה מתוך יחסי קרבה מעין הוריים בין האחים.
 
גזר הדין
בית המשפט השלום בתל אביב, מפי כב' השופטת נעה תבור, בחן את הראיות שהובאו בפניו וקבע כי העברת הכסף לחשבונו של הנאשם בשוויץ ניתנה כשכר עבודה או טובת הנאה עבור עבודתו של הנאשם כמנהל בחברה של אחיו. בית המשפט קבע כי טענות הנאשם למקור הכספים אינן סבירות ואין לתת בהן כל אמון. בקביעתו, התייחס בית המשפט לאופן ביצוע ההפקדות לחשבון הבנק בשוויץ של הנאשם ומצא כי ההפקדות בוצעו מדי חודש בחודשו, דפוס שמתאים יותר לתשלום שכר עבודה מאשר למתנה. בנוסף, התייחס בית המשפט לכך כי הנאשם לא דיווח כלל על קיומו של חשבון בחו"ל בשתי הצהרות הון שהגיש, לא שילם מס על רווחים שהופקו לאורך השנים מאותן הפקדות לחשבון הזר וכי כל מטרתו של הנאשם הייתה להתחמק מתשלום מס.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

חוקר מס מול עורך דין מס - תפקידים, סמכויות ואסטרטגיות

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את ההבדלים בין תפקיד חוקר המס לבין תפקיד עורך הדין המגן על הנחקר, תוך התמקדות בסמכויות החוקרים, זכויות הנחקר, תפקיד עורכי הדין בחקירה, אסטרטגיות שני הצדדים, וחשיבות ניסיונו של עורך דין שהיה בעברו חוקר ברשות המסים.

חוק איסור הלבנת הון בישראל

מאת: אלי דורון, עו"ד

תכליתו העיקרית של החוק היא למנוע הפיכת כסף שחור לכסף לבן, ובמסגרתו נקבעו מנגנונים שונים לחסימת האפשרות להחדיר כספים שמקורם בפשע אל המערכת הפיננסית הלגיטימית . החוק משיג זאת באמצעות קביעת עבירות פליליות ספציפיות להלבנת הון, הטלת חובת דיווח על פעולות כספיות חשודות, והסדרת כלים לחילוט והחרמת רכוש שמקורו בעבירה. מטרות אלה נועדו להגן על יציבות הכלכלה ולהבטיח כי עבריינים לא ייהנו מרווחי פשעם, ובכך לצמצם את היקף הפשיעה הכלכלית החמורה.

משרד עורכי דין מומחה לדין הפלילי

מאת: אלי דורון, עו"ד

הצוות שלנו זמין עבורכם 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, ופועל בפריסה ארצית מלאה מול כלל גופי החקירה, לרבות להב 433, משטרת ישראל, חקירות מע"מ, חקירות מס הכנסה ועוד. אנו מחויבים לשירות מקצועי, דיסקרטי ואישי, עם חשיבה יצירתית ויכולת מוכחת במציאת פתרונות מחוץ לקופסה. אל תמתינו! פנו אלינו כבר בשלבי החקירה הראשונים להבטחת התוצאה הטובה ביותר עבורכם. לכל שאלה, אתם מוזמנים לפנות לעו"ד אלי דורון , בנייד – 0544251054

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.