הבהרות רשות המיסים בנוגע לתביעות מס רכוש - מרץ 2024
מאת: אלי דורון, עו"ד
רשות המס פרסמה שתי הבהרות חשובות: מתי וכיצד ניתן לעבור בין המסלול הירוק למסלול האדום? ומי זכאי למסלול האדום ביישובים שפונו וביישובים שלא פונו.
ישנן לא מעט חברות ישראליות אשר מעניקות שירותי מחקר ופיתוח לתושב חוץ בהתאם למודל של עלות בתוספת מרווח (להלן: "קוסט פלוס" או "COST+").
מן הראוי לציין כי הכנסתה של חברה ישראלית ממתן שירותי מו"פ כאמור עשויה להיות זכאית להטבות מס מכוח החוק לעידוד השקעות הון, התשי"ט-1959 (להלן: "החוק"), לרבות זכאות לשיעור מס חברות מופחת שיכול להגיע ל-7.5% במקום 23% (נכון לשנת 2018), וזאת בהתקיימות מספר תנאים לפי החוק. אחד התנאים לכך הינו כי הכנסתה של החברה עונה על הגדרת "הכנסה מועדפת". סעיף 51 לחוק מגדיר, בין היתר, את המונח "הכנסה מועדפת" כ-"הכנסה ממחקר ופיתוח תעשייתי בעבור תושב חוץ, ובלבד שניתן לגביהם אישור מאת ראש המחקר למינהל ופתוח תעשייתי". כפי שניתן לראות, על מנת שהכנסת חברה ממתן שירותי מו"פ לתושב חוץ תיחשב כהכנסה מועדפת בהתאם לחוק, על החברה להשיג אישור מיוחד על כך מאת ראש המחקר למנהל ופתוח תעשייתי (להלן: "המדען הראשי").
יצוין כי רשות המסים מדגישה את חשיבות קבלת אישור מאת המדען הראשי לגבי היותה של ההכנסה כזו שנבעה ממתן שירותי מו"פ לתושב חוץ ומתנה את זכאותה של החברה לקבלת הטבות מס בהצגת אישור, כאמור. כמו כן, מדגישה רשות המסים כי האישור יהא בתוקף לגבי שנת המס בגינה מוגש דו"ח המס ולעתים מבקשת לצרפו לדו"ח המס. בהקשר זה נציין כי לאחרונה פורסמה החלטת מיסוי בהסכם מספר 0933/18, לפיה נקבע כי הכנסתה של חברה ישראלית אשר מעניקה שירותי מו"פ לחברת האם שלה שהינה חברה זרה, תיחשב גם כן כהכנסה מועדפת בהתאם לסעיף 51 לחוק, בין היתר בכפוף לכך ש:
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054