מאת:

תדהמה בענף הזהב - בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי על העוסקים לחקור את מקור הזהב לצורך קיזוז מס תשומות כדין. 
ביום 27/6/18 ניתן פסק דין בתיק שיוצג על ידי משרדנו במסגרת ע"מ (ת"א) 49874-08-15‏ אביוב גולד ואח' נ' אגף המכס ומע"מ חקירות יחידת ביקורת פשיעה חמורה,
במסגרתו דחה בית המשפט המחוזי בתל אביב ערעור על שומת תשומות שהגישו שתי חברות העוסקות בענף הזהב.

 
המדובר בערעור שהוא חלק מפרשה רחבת היקף שנחקרה על ידי רשויות מע"מ בכל הקשור לעסקאות שבוצעו על ידי עוסקים שונים בענף הזהב, כאשר התחוור כי מקור הזהב בהברחה משטחי הרשות הפלסטינית. בית המשפט פסק, מפי כבוד השופטת ירדנה סרוסי, כי המערערות, אשר היו ה-"חוליה" האחרונה בשרשרת העסקאות וייצאו את הזהב לחו"ל, היו חייבות לבדוק באופן מעמיק את מקור הזהב שסופק להן ואת מספר ה-"ידיים" שהחזיקו בו לפני רכישתו.
 
כך, לדברי בית המשפט "העובדה שהזהב סופק לנציגי המערערות ללא אמצעי אבטחה מתאימים ומבלי שנערכה פוליסת ביטוח לזהב הייתה אמורה לעורר את חשדם... למרות שאין מחלוקת כי הזהב סופק למערערות על ידי ארבעה ספקים שונים (מוציאי החשבוניות), אספקת הזהב בפועל נעשתה תמיד על ידי אותם שליחים ... התנהלות זו אינה מתיישבת עם אופן העסקים הרגיל והייתה צריכה לעורר את חשדם של נציגי המערערות בדבר מקור הזהב, שמא מדובר בזהב בלתי מדווח" (פסקה 228 לפסה"ד). וכן: "על המערערות היה לערוך בדיקות על מנת לוודא שנציגי מוציאי החשבוניות, עימם התקשרו לטענתן בעסקאות, היו מוסמכים להוציא את החשבוניות על שם מוציאי החשבוניות ובפרט היה עליהן לבדוק את שאלת בעלותם על הזהב, וכל זאת טרם ההתקשרות בעסקאות. לו היו המערערות טורחות לערוך בדיקות כאמור, בכנות ובתום לב, היו מגלות, ולא בקושי רב, כי מוציאי החשבוניות אינם הבעלים האמתיים של הזהב" (פסקה 240 לפסה"ד).
 
לסיכום המבחן הסובייקטיבי קבע בית המשפט כדלקמן: "לא ניתן לומר כי עוסק היה תם-לב, אם היה צריך להתעורר בליבו חשד כי מקור הסחורה אותה רכש אינו לגיטימי או נגוע באי חוקיות, והוא נמנע מלחקור ולבדוק זאת. עוסק שנמנע מלברר ולחקור את מקור הסחורה שרכש, בנסיבות שהיו מעוררות חשד בליבו של האדם הסביר, פועל בניגוד לחובת תום לב הנדרשת במסגרת החריג הסובייקטיבי. עוסק כזה ייחשב כמי שהתרשל וכמי שהניח את מעותיו על קרן הצבי" (פסקה 259 לפסה"ד).
 
לאור התוצאה הקשה כלפי המערערות אשר סבורות כי שגה ביהמ"ש באופן בסיסי בקביעותיו, ולאור ההשלכות הכבדות שפסק הדין ייצר בענף הזהב,
בו העוסקים השונים פועלים מזה שנים באותה השיטה אותה ביהמ"ש לכאורה "פסל", נבחנת אפשרות להגיש ערעור לבית המשפט העליון על מנת שיתערב ויורה על ביטולו של פסק הדין.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

עבירות לפי פקודת המכס – מדריך משפטי מקיף

מאת: אלי דורון, עו"ד

המאמר הבא סוקר את הסוגים המרכזיים של עבירות המכס, דרגות החומרה והענישה, וכן את חשיבות הייעוץ המשפטי והליווי על ידי עורך דין מומחה בדיני מכס כבר בשלבים המוקדמים של ההליך. חשוב להדגיש כי ידע מוקדם על זכויותיכם והתנהלות נכונה מול רשויות המכס יכולים לעשות את ההבדל בין תיק שנסגר בקנס לבין כתב אישום פלילי חמור.

ייצוג משפטי בעבירות מכס – ליווי מקצועי מרגע החקירה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עבירות מכס הן עבירות פליליות חמורות שעלולות להוביל למעצר, כתב אישום, קנסות כבדים ואף עונשי מאסר. ברוב המקרים, החשוד מוצא את עצמו מתמודד לראשונה עם הליך חקירה מורכב מול רשויות המכס – לעיתים בשדה התעופה, לעיתים במחסן היבוא, ולעיתים בלשכת החקירות עצמה. ברגעים אלו – כל מילה שתיאמר, כל מסמך שייחתם – עלולים להשליך ישירות על עתידו המשפטי, האישי והכלכלי. דווקא כאן, הניסיון עושה את ההבדל.

ייבוא זהב לישראל - רגולציה, סימון, רישיונות, ותנאים ליבוא מסחרי

מאת: אלי דורון, עו"ד

ייבוא זהב לישראל למטרות מסחר הוא תהליך מורכב המחייב עמידה בדרישות רגולציה מחמירות, קבלת רישיונות, עמידה בחובות דיווח, ותהליך קפדני של סימון ואימות איכות הזהב. במאמר זה נפרט את התנאים, הרגולציה והליכי הרישוי הנדרשים ליבוא מסחרי של זהב לישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.