מאת:

בשורה למשקיעים בשוק ההון, בעקבות החלטת ועדת הכספים מיום 25/12/17 לאשר תיקון לתקנות פקודת מס הכנסה לעניין פטור מהגשת דו"ח.

עד לתיקון, משקיע בשוק ההון שמחזור עסקאותיו בענף היה בגובה של 640,000 ₪ ומעלה היה חייב בהגשת דו"ח. בעקבות התיקון לתקנות פקודת מס הכנסה, שאושר על ידי וועדת הכספים של הכנסת ביום 25/12/17, עלה רף המחזור המחייב בהגשת דו"ח  ל-2,500,000 ₪.

בהודעת רשות המיסים בעניין התיקון הוסבר כי "התיקון בא למנוע מצב בו משקיעים בשוק ההון מחויבים בהגשת דו"ח בשל ההנחה כי הינם חייבים במס יסף. הדבר נבע מכך שהקריטריון בתקנות היה נמוך מדי ועמד על מחזור של 640,000 ₪, מה שלא מצביע ברוב המקרים על הכנסות חייבות של 640,000 ₪, הרף ממנו נגבה מס יסף. מחזור פעילות בשוק ההון של 2,500,000 ₪ מבטיח בסבירות גבוהה כי משקיעים אלו יגיעו אל רף ההכנסות ממנו נגבה מס יסף".

משרדנו מברך על החלטתה של וועדת הכספים להרחיב את הפטור בהגשת דו"ח למשקיעים בשוק ההון ולהעלות את רף המחזור המחייב ל-2,500,000 ₪. לדידנו, פעולה זו, יש בה כדי להעמיד נכונה את המצב הריאלי בשוק ההון, בו מחזורי הפעילות (בדרך כלל), אינם משקפים את ההכנסה החייבת הנובעת מפעילות זו. משכך, עם הרחבת הפטור מדיווח, אכן מבטיח התיקון בסבירות גבוהה, כי משקיעי שוק ההון אשר ידווחו על פיו אכן יגיעו לרמת הכנסה אשר ממנה ניתן יהיה לגבות מס יסף.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פטור ממיסים ביבוא אישי - להשאיר או לבטל"

מאת: אלי דורון, עו"ד

ברכישה של טובין או קבלת שירות בישראל יתווסף למחיר התמורה גם מס ערך מוסף, אולם, חוק מע"מ קובע כי גם על יבוא של טובין לישראל יחול מס ערך מוסף.

ייעוץ מס לפני ביצוע עסקה

מאת: אלי דורון, עו"ד

עולם המס הינו עולם מורכב ודינאמי. החוק משתנה בתדירות גבוה ואירועי המס, לא אחת, חבויים בתוך המהלך העסקי. בחלק מהמקרים מי מהצדדים כלל לא היה מודע לכך כי יש בנמצא אירוע מס שלא טופל דבר שיכול להביא למצב של עבירות פליליות ואי עמידה בהתחייבות האזרחית כלפי המדינה.

מיסוי לפי המהות האמיתית של הרכוש ולא הרישום

מאת: אלי דורון, עו"ד

במסגרת הדוחות השנתיים המוגשים למס הכנסה, על נישום לפרט בין היתר את רכוש העסק ומהו ייעודו, כלומר האם מדובר ברכוש שהוא חלק מהמלאי העסקי, או שמא מדובר ברכוש קבוע. לסיווג זה השלכות רבות על אופן מיסוי הרווח, ניכוי ההוצאות קיזוז הפסדים ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.