מאת:

מדינת רומניה, אחת מידידותיה הטובות של מדינת ישראל במזרח אירופה וחברה באיחוד האירופאי, מציעה יתרונות רבים עבור משקיעים ישראלים ואחרים.

 

הקשר המסחרי והכלכלי שנוצר בין ישראל לרומניה הינו בעל פוטנציאל רב ומשמעות רחבה בתחומים שונים כגון איכות הסביבה, בנייה, תיירות, נדל"ן, תקשורת ועוד. על מנת לממש את הפוטנציאל העסקי שלכם ברומניה, ניתן להקים חברה זרה בשטחה וליהנות ממערכת המעודדת מאוד משקיעים זרים ומאפשרת חסכון הוצאות וכן תכנון מס אפקטיבי.
 

הקמת החברה מצריכה את ביצוע הפעולות הבאות:

1. בחירת שם לחברה: מורכב ממילים ברומנית/אנגלית בלבד – לא אותיות קיצור.
ניתן לבצע "שריון" שם עד להשלמת שאר הפעולות הנדרשות לצורך הקמת החברה.
2. מינוי בעלי המניות: יש למנות בעל מניה אחד לפחות – אדם פרטי או חברה. אין חובה לתושב רומניה.
3. חתימה על מסמכי התאגדות: הצהרת בעלי מניות לגבי רישום פלילי, הצהרות על היעדר טענות ממשלה רומנית/ישראלית לגבי החברה/עסק והצהרות נוספות.
4. הצהרת אדמיניסטרטור: על פי דיני החברות הרומניים, תפקיד האדמיניסטרטור הינו התפקיד החשוב ביותר עליו מוטלת רב אחריות החברה, ועל כן נדרשת הצהרתו לצורך הקמתה. מידע אודות מנהלי החברה והאדמיניסטרטור מופיעים ברשם החברות וגלויים לציבור.
5. תשלומי אגרות והעברת כלל המסמכים לרשם החברות.


בעבור רישומה של החברה יש להגיש דוחות שנתיים שונים ועל כן רצוי כי הדבר יתבצע באמצעות רואה חשבון רומני הבקיא בעניינים המיסים והחברות ברומניה. בנוסף, קיימת חובת מינוי חשב, הצגת כתובת רשומה של העסק וקיום אסיפה כללית שנתית ברומניה לצורך הוכחת התנהלות תקינה של החברה. ניתן לבצע הליך פתיחת חברה ברומניה גם ללא הגעה פיסית, בעזרת איש קשר בעל ייפוי כוח נוטריוני. במקרה זה ניתן יהיה לחתום על ההצהרות שלעיל אצל נוטריון ישראלי דובר רומנית, בתוספת אישור "אפוסטיל".

מבחינת מס, שיעורי מס החברות ברומניה עומד על 16% (חברות הנחשבות "חברות קטנות" יחויבו במס בשיעור של 1%, 2% או 3% ממחזור הכנסות שלהן). שיעור המס על דיבידנד המשולם לתושב חוץ הוא מהנמוכים ביותר באירופה ועומד החל מ-1 לינואר 2016 על5% בלבד. מס בשיעור זהה יוטל אף על דיבידנד שמשולם ע"י חברה תושבת רומניה לחברה תושבת מדינות האיחוד האירופאי (ככל ותשלום הדיבידנד דנן אינו עונה על קריטריונים הקבועים בדירקטיבת האיחוד האירופאי המזכים בפטור מלא ממס). המע"מ ברומניה עומד ככלל על 20% (שיעור מע"מ בגובה 9% ו-%% מוטלים במקרים ספציפיים).

פתיחת חברה רומנית אשר השליטה והניהול שלה מופעלים מתוך רומניה (על פי "מבחן השליטה והניהול" –הבוחן מהיכן מתבצע ניהולה האפקטיבי של החברה) או לחילופין שמשרדיה הראשיים רשומים בה, תחשב כ"חברה זרה". עם מעברה של שיטת המס בישראל לשיטה "פרסונלית" לפיה כל ישראלי דרוש לדווח על הכנסותיו ויהיה מחויב במס בישראל על רווחים שהפיק בארץ או בחו"ל, חברה זו תהייה חייבת בתשלומי מס על פעילותה באמצעות מוסד קבע או בגין מכירת נדל"ן או איגוד מקרקעין. אם זאת, ומכיוון שישראל ורומניה קשורות באמנה למניעת כפל מס, יש להכיר בתשלום מיסים שונים ששולמו ברומניה ולהפחיתם מהמיסים בישראל.

מטבע הדברים, קיום פעילות עסקית מושכלת ברומניה דורשת בקיאות בשיטת המס הרומנית, הבנה ביישום הוראות האמנה למניעת כפל המס, התמקצעות בדיני החברות הרומניים וכיו"ב. לפיכך, אין לנו אלא להמליץ לכל אותם ישראלים המעוניינים לפעול במרחב הרומני לפנות לקבלת ייעוץ מס ביחס להשלכות השונות הנובעות מהקמת חברה רומנית וניהולה לאורך זמן באופן אפקטיבי ואופטימלי.

* זקוקים לשירותיו של עו"ד חברות? לחצו כאן.
* למידע נוסף על הדסק הרומני שלנו, לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 6 גולשים

עשוי לעניין אתכם

קבלת אזרחות רומנית - איך עושים את זה נכון?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); שירלי סובול

מסלולי המס בגין הכנסה משכירות ברומניה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); ליאור קרשס, משפטנית

בהתאם להוראות פקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961, קיימים שני מסלולים למיסוי תושב ישראלי בגין הכנסות המופקות משכר דירה מחו"ל.

עסקאות נדל"ן ברומניה - ליווי משפטי

מאת: אלי דורון, עו"ד

לדסק משרדנו שברומניה ניסיון רב בכל הקשור בביצוע עסקאות נדל"ן ברומניה, אם קניה ואם מכירה והלכה למעשה למשרדנו מאגר גדול של גורמים אשר מסייעים לנו לקדם עסקאות מסוג זה במהירות וביעילות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.