מאת:

הגשת בקשות לגילוי מרצון בחסות חיסיון עו”ד-לקוח: חובה ולא רשות

הליך הגילוי מרצון, העומד לצאת בימים אלה, מאפשר לנישומים לתקן דיווחי מס שגויים מהעבר או להצהיר על הכנסות שלא דווחו בעבר ולשלם את המס שנגרע מקופת המדינה, תוך הימנעות מסנקציות פליליות.
עם זאת, הגשת בקשות לגילוי מרצון ללא ייעוץ משפטי מקצועי ובפרט ללא חיסיון עו”ד-לקוח עלולה להוביל לחשיפת מידע רגיש אותו המבקש מעדיף לשמור לשלבים מאוחרים יותר של ההליך ולפגיעה בעמדת הנישום מול רשות המסים.

במאמר זה נפרט מדוע ניהול ההליך באמצעות עורך דין המתמחה בדיני מיסים, תוך הקפדה על חיסיון עו”ד-לקוח, הוא מהלך הכרחי.
 
גיבוש אסטרטגיית מס שקופה ואופטימלית
עורך דין המתמחה במיסוי יודע כיצד לגבש אסטרטגיית מס המבוססת על החוק, תוך התאמתה לנסיבות הייחודיות של כל נישום.
כך לדוגמא יש להתמקד בסיווג ההכנסה, האם היא הונית או פירותית, מי הפיק אותה, היכן הופקה, באיזה אופן הופקה, האם היו עוד מעורבים בעשייה, מה משך הזמן שערך להפקדה, האם היו הפסדים בדרך ועוד.
אסטרטגיה זו לא רק שתבטיח גילוי מלא בהתאם להוראות החוק, אלא גם תסייע בהשגת תוצאה אופטימלית מבחינת שיעור המס ותנאי ההסכם עם רשות המסים.
 
הבנה של מגמות רשות המסים
לעורך דין מנוסה ישנה לעיתים הבנה מעמיקה של מגמות וגישות רשות המסים בנוגע להליכי גילוי מרצון.
עו"ד מס מתנהל באופן שוטף מול רשות המס , במגוון רחב של מקרים ומשכך, רק טבעי שידע את המגמות, את העמדה, את ההתייחסות, את הנושאים שמקפידים עליהם ועל זמך זאת הוא גם ידע להעריך את הסיכוי ו/או הסיכון שבהליך.
על בסיס ניסיון זה, ניתן להעריך, בנוסף, האם נכון להגיש בקשה שמית או שנכון קודם ליזום פגישה עם גורמים ברשות המס ולשוחח עמם על עמדתכם במקרים דומים ו/או להימנע מכך בשלב מסוים.
החלטה מושכלת זו יכולה למנוע חשיפה מיותרת ולסייע בניהול סיכונים נכון.
 
ניסוח בקשה שמפחית סיכון פלילי
בקשה לגילוי מרצון חייבת להיות מדויקת ואמינה, אך במקביל, עליה להימנע מחשיפת פרטים מיותרים שעלולים לשמש כראיה מפלילה.
משמע, יש בנמצא אפשרות לערוך בקשה לגילוי מרצון המגלמת את העובדות הנדרשות, אך יחד עם זאת שומרת היא עובדות נוספות, אותן יעלה העו"ד במסגרת הדיון השומתי אותו הוא יקיים עם מפקח המס לאחר הגשת הבקשה באופן ובדרך הבטוחה והמדויקת.
עורך דין מיומן יידע כיצד לנסח את הבקשה כך שתעמוד בדרישות החוק, תוך שמירה על המידע הקריטי להמשך ההליך.
 
ניהול הדיון השומתי בחסות החיסיון
במהלך הדיון השומתי, עורך הדין יוכל להעלות טענות עובדתיות הנסמכות על חיסיון עו”ד-לקוח, עובדות אשר לא עלו במסדרת הבקשה הכתובה ו/או שעלו באופן גורף ו/או לא מפורט ו/או לא מתועד. חיסיון זה מאפשר לעורך הדין להציג, בהתנהלות מול רשו המס -  עובדות מסוימות בצורה מחושבת, מבלי לחשוף מידע שעלול להפליל את הלקוח ו/או מתוך הבנה כי לא ניתן יהיה לחקור אותו על העובדות ו/או להעיד אותו בעניין, היה ובסופו של יום יחליט עוה"ד להפסיק את הדיון עקב עמדת רשות המס ולהימנע מגיבושו של הסכם שומה.
 
יתרון במו”מ מול רשות המסים
בעת ניהול משא ומתן עם רשות המסים, עורך הדין יכול להציג מסמכים נבחרים ולתכנן אסטרטגיית משא ומתן מדויקת, תוך ביטחון בכך שהמידע שהועבר אליו על ידי הלקוח מוגן על פי דין. החיסיון מונע מהרשות לדרוש את הראיות  שהועברו לעורך הדין או לזמנו לעדות כנגד מרשו.
 
לסיכום
הגשת בקשת גילוי מרצון מבלי להסתייע בעורך דין מומחה בדיני מס, אשר כפוף לחיסיון עו”ד-לקוח, עלולה להפוך מכלי להימנעות מהליך פלילי לנקודת תורפה העלולה להוביל להשלכות משפטיות חמורות היה ולדוגמא יסרב האזרח לקבל את עמדת רשות המס ואת דרישת המס שתעלה על ידם.
ניהול ההליך בחסות חיסיון עו”ד-לקוח אינו רק צעד נבון אלא הכרחי, המבטיח את הגנת זכויות הנישום ומזעור הסיכונים הכרוכים בהליך המורכב.
 
 

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.