מאת:

בדין הדתי קיימת תלות הדדית ברצונו של בן הזוג בהליך הגירושין. תלות זו עלולה להביא להימשכות של הליך הגירושין, לסחטנות של אחד מבני הזוג ולהותרת בן הזוג, לרוב הנשים, במצב של חוסר אונים וללא יכולת להמשיך בדרך שלאחר הפרידה מבן הזוג.
 
הסכם קדם נישואים הוא הסכם שנחתם טרם הנישואים ומטרתו מניעת סרבנות גט. זוגות רבים נמנעים מלחתום על הסכם קדם נישואים על אף היעילות המוכחת שבו בכל הנוגע למניעת סרבנות גט.

הצעת החוק

בסוף חודש יולי 2013 הוגשה לשולחן הכנסת על ידי ח"כ אורלי לוי אבקסיס וח"כ רוברט אילטוב ממפלגת ישראל ביתנו בשיתוף עם ארגון "מבוי סתום" הפועל למען נשים עגונות ומסורבות גט וארגון "נעמ"ת", הצעת חוק לתיקון פקודת הנישואין והגירושין (הסכמי קדם נישואים), התשע"ג-2013. בהצעה זו מוצע לקבוע כנורמה המעוגנת בחוק חתימה על הסכמי קדם נישואין בעת הגעתו של זוג להירשם לנישואין. על פי הצעת החוק, בבואו של הזוג להירשם כנשואים יוצע להם על ידי רושם הנישואין לחתום על אחד מיני הנוסחים שיקבעו בתקנות על ידי שר המשפטים, להסכמי קדם-נישואים.
 
לבני הזוג תינתן אפשרות בחירת ההסכם הרצוי להם, תוך התאמתו למצבם, והם רשאים לכלול בהסכם גם הוראות הנוגעות להסדרה שוויונית של יחסי הממון ביניהם, משמורת ומזונות ילדים. זאת מלבד נושאים אשר מהווים תנאים לרישום הסכם הקדם והם: "איסור התנית סיום הנישואין בעניינים הנלווים לנישואין (משמורת הילדים, מזונות הילדים, חינוך הילדים, ענייני ממון וסמכויות שיפוט וכדומה); הבהרה כי אי הסכמה לתנאים או לדרישות בעניינים הנלווים לא תיחשב כשלעצמה כסרבנות גירושין; קביעת תמריץ כספי שישלם בן זוג סרבן לבן הזוג המבקש לסיים את הנישואין עד לסיום הנישואין בפועל."
 
בנוסף, עלתה בהצעת החוק האפשרות לקבוע כי הסכם שכזה לא יתנה על הוראות הדין בעניין סמכות השיפוט ולא יכלול הוראות של סמכות שיפוט בלעדית לבית משפט מסוים. בני זוג שאינם מעוניינים לחתום על הסכם קדם נישואים כאמור, יחויבו לחתום על טופס ויתור אצל הרושם של הנישואין, תוך הבהרה כי החתימה על הויתור לא תיפגע בזכויותיהם לפי החוק כלל.
 
על פי הצעת החוק, אישור ו/או אימות ו/או תיקון ו/או שינוי של הסכם שכזה יעשה על ידי רושם הנישואין, נוטריון, בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני, בהתאם למודל שבחוק יחסי ממון, תוך הבטחה שבני הזוג ערכו וחתמו על הסכם זה מתוך הסכמה חופשית ומתוך הבנה את משמעות הסכם זה ואת תוצאותיו. בעניינים חשובים ורגישים כמו ענייני אישות, משמורת ילדים וענייני ממון רצוי להיוועץ עם עו"ד גירושין מנוסה שהדבר בתחום בקיאותו, ויעניק יחס רגיש ומקצועי כראוי לעניינים מעין אלו.
 
למשרדנו הכלים והאמצעים לייעץ ולתת חוות דעת מבוססת ובמידת הצורך להתדיין בבתי המשפט באופן מהיר ומקצועי. לייעוץ ולייצוג פנו למשרדנו ותזכו לליווי צמוד וקשר אישי מן הרגע הראשון ועד קבלת התוצאה הרצויה - נשמח לעמוד לרשותכם בעת הצורך.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גירושין בתקופת הקורונה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח)

משבר הקורונה "מוציא" ממרבית האנשים מטענים נפשיים ואת מה שהם באמת מרגישים - אם עד למשבר היינו עסוקים בעבודה, טיולים, בילויים, מפגשים עם חברים וכו', המשבר לפתע קירקע חלק גדול מאתנו ובפועל גרם לזוגות להימצא בסגר, או שלא בסגר ביחד בבית, ולהתמודד עם לחץ התקופה.

דיני משפחה - סוגיות עיקריות

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; לירן יזהר, משפטן

דיני המשפחה והמעמד האישי עוסקים בכל הקשור לסכסוכים וסוגיות בקשר עם התא המשפחתי ובכלל זה גירושין, מזונות, הסכמי ממון, אלימות במשפחה, חטיפת ילדים, הסכמי שלום בית וכו'.

הסתלקות יורש מחלקו בירושה - מתי ובאילו תנאים?

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; הדר וייצנר, משפטנית

כלל יסוד הוא, כי דיני הירושה מקנים ערך עליון לרצון המוריש. ואולם, בד בבד, דיני הירושה מכירים בכך שאין לאכוף על יורש את תוארו, כאשר זה אינו חפץ בכך. אשר על כן, ס' 6 לחוק הירושה מאפשר ליורש להסתלק מחלקו בעיזבון, כולו או מקצתו, כך שלא יראה בו הדין יורש מלכתחילה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.