מאת:

כל אדם בנפרד וכולנו כחברה זכאים ליהנות מאיכות חיים, מאיכות הסביבה ומשאביה, ברמה נאותה אשר מאפשרת מחייה ללא פגיעה בבריאות וברווחת החיים.
קיימת בישראל חקיקה פרטנית רבה הנוגעת לאיכות הסביבה, כגון: תקנות בריאות העם (איכותם התברואתית של מי-שתיה ומתקני מי שתיה), חוק אוויר נקי, חוק חומרים מסוכנים, תקנות אוויר נקי השונות ועוד.
 
בתאריך ה-14.10.13 הוגשה לשולחן הכנסת הצעת חוק-יסוד: הגנת הסביבה, השלישית מסוגה שהוגשה לכנסת. מטרת חוק-יסוד זה היא הגנה על הסביבה ועל משאבי הטבע עבור תושבי המדינה. זאת, על ידי מניעת זיהום ודילול של משאבים אקולוגיים, שמירה על משאבים טבעיים, הבטחת פיתוח ושימוש מושכל במשאבי הטבע, שיתוף פעולה עם מדינות העולם וארגונים בינלאומיים למען הגנה על הסביבה בישראל ובעולם ועוד.
בשל חשיבות הנושא, בנוסף לחקיקה פרטנית זו, עלה הצורך בחקיקת חוק-יסוד אשר מעגן את נושא הסביבה ואת זכותו של אדם לסביבה אשר אין בה מפגעים לאיכות חייו ובריאותו, כחוק יסוד. מגישי הצעת חוק-יסוד: הגנת הסביבה מסבירים את הצורך בשתי סיבות עיקריות: האחת, פסיקת בית המשפט העליון מראה כי מדובר בנורמה עליונה בישראל, על כן בכל התנגשות שמתקיימת בין זכויות המעוגנות בחוקי הסביבה הפרטניים לבין זכויות שיעוגנו בחוק היסוד, יגברו אלו אשר נמצאות במדרג נורמטיבי גבוה יותר.
 
הסיבה השנייה היא, כי על אף קיומם של חוקי הגנת הסביבה השונים, אין כיום כלי משפטי שמאפשר פיקוח על פעולותיו של המחוקק בנושא זה. חוק-יסוד זה מטרתו להגביל את השלטון לפגיעה המצומצמת ביותר בסביבה.
בחקיקת חוק-יסוד זה, תצטרף ישראל לקהילה בינלאומית רחבה אשר מעגנת בחקיקתה זכות יסוד בנושא איכות הסביבה.
עוד בהצעת חוק-היסוד נקבע כי כל אדם זכאי למידע הדרוש לשם שמירה וקידום של הסביבה בישראל. סעיף זה של הצעת החוק משלים את סעיף 6 א' לחוק חופש המידע, תשנ"ח-1998, אשר מטיל חובה על רשות ציבורית להעמיד לעיון הציבור מידע שיש ברשותה על איכות הסביבה, באתר או בדרכים אחרות כמו למשל: מידע על חומרים מזהמים שהושלכו לסביבה, מדידות רעש, ריח קרינה וכד'.
 
באותו עניין, יש לציין אף את פסק דינו של ביהמ"ש המחוזי בלוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים בעתירות מנהליות שהגישה המועצה הציבורית למניעת רעש וזיהום אוויר בישראל (מלר"ז) נגד תאגידי המים: מיתב – תאגיד אזורי למים וביוב בע"מ, מי ברק תאגיד המים והביוב של בני ברק בע"מ, יובלים אשדוד בע"מ ותאגיד מעיינות הדרום בע"מ, אשר סרבו למסור למלר"ז את המידע וזאת על אף בקשה שהוגשה להם בהתאם לחוק חופש המידע. 
ביהמ"ש נתן תוקף להסכמת הצדדים, לאחר דיונים ביניהם, כי על תאגידי המים לספק מידע לדורש ולפרסם באתר האינטרנט שלהם דגימות זיהום שהם עורכים במקומות שונים. כך, יוכלו האזרחים והגופים הסביבתיים לעמוד מול גופים מזהמים, לעקוב ולמנוע את זיהום הסביבה והמים.
 
במקרה שבו עומד בפניך מטרד או זיהום או אם מפנים אליך אצבע מאשימה בעניין איכות הסביבה, מומלץ מאוד להתייעץ עם עורך דין הבקיא ומומחה בתחום הנדל"ן אשר יעמוד על זכויותיך ועל ההליכים הנדרשים על מנת לבצע את העסקה כראוי. למשרדנו הכלים והאמצעים לייעץ ולתת חוות דעת מבוססת ובמידת הצורך להתדיין בבתי המשפט באופן מהיר ומקצועי. לייעוץ ולייצוג פנו למשרדנו ותזכו לליווי צמוד וקשר אישי מן הרגע הראשון ועד קבלת התוצאה הרצויה. נשמח לעמוד לרשותכם בעת הצורך. 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייעוץ משפטי לנפגעים מקרינה

מאת: אלי דורון, עו"ד

ייעוץ משפטי לנפגעים מקו מתח גבוה ו/או מכל גורם המפיץ קרינה בערכים גבוהים, ע"י עו"ד יוצאי מומחים בדיני איכות סביבה

זהירות - קרינה משדה מגנטי

מאת: אלי דורון, עו"ד

ארגון הבריאות העולמי קבע כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לקרינה משדה מגנטי בדרגה העולה על 4 מיליגאוס בממוצע מהווה גורם אפשרי לתחלואה בסרטן.

רשות המסים דואגת לאיכות הסביבה ומעודדת "מס ירוק"

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, טל חשוב, משפטן

כידוע, לאיכות הסביבה חשיבות רבה בחיינו, ולשמחתנו המודעות לתחום חשוב זה הולכת וגדלה עם השנים, במיוחד נוכח שינויי האקלים השליליים להם אנו עדים שהינם תוצאה ישירה של הפגיעה בסביבה. אנו רואים במו עינינו מגמות ירוקות ברחבי המדינה, כגון ריקון מיכל האמוניה הצפוי בחיפה, פיזור מתקני מחזור ברחבי הערים, "פחים כתומים" לפסולת אנרגטית, חינוך סביבתי במוסדות חינוך ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.