1/4/2019
ייצוא ציוד רפואי למדינות דרום-מזרח אסיה (תאילנד, סינגפור, יפן, דרום קוריאה ועוד)
תחום הבריאות הוא מנוע צמיחה בכל העולם ובאסיה בפרט - בשנים האחרונות אנו שומעים בכל כנס על E-Medicalוביתר פירוט עלdigital health אשר משמעותה רפואה מתקדמת מרחוק. מדינות רבות באסיה מתמודדות עם מעמד ביניים אשר צומח בקצב מואץ ודורש שרות בריאות זמין ומכסה אזורים אשר עד לא מזמן לא סופק בהם שרות שרותי בריאות בכלל ולא מדובר רק על שירותים מצילי חיים. מרגע שאסיה מרושתת כולה באינטרנט ומעמד הביניים כולו משתמש בטלפונים חכמים נעשתה הדרישה גדולה יותר. כמו כן, ההכנסה הפנויה לנפש או למשפחה גדלה מחד ומאידך הממשלות השונות צריכות למצוא לכך פתרון יעיל וזריז ותוך תקופה קצרה לספק שרותי בריאות בצורה זמינה, זולה ומהירה.
אסיה מתחלקת לשלושה מעגלים של כוח קניה:
-
במעגל הראשון בעל כוח הקנייה הרב ביותר נמצאות יפן, סינגפור ודרום קוריאה - שוק המאופיין באימוץ טכנולוגיות רפואיות מתקדמות, רוב האוכלוסייה מכוסה על ידי שרותי רפואה ויש בידם הכנסה פנויה לרכוש שרותי בריאות מתקדמים שאינם מכוסים על ידי המדינה.
-
המעגל השני בעל כוח קניה בינוני הוא תאילנד ווייטנאם עם מעמד ביניים אשר צומח בקצב מהיר ורוב האוכלוסייה מכוסה בביטוח בריאות מינימלי ובעל דרגות כיסוי שונות, ניצנים של שרותי בריאות פרטיים קיימים למעמד הבינוני. השוק רגיש למחיר המוצר וקיימים חסמי שוק רבים כגון מיסוי גבוה לייבוא אולם השוק מאמץ טכנולוגיות.
-
המעגל השלישי בעל כוח הקנייה החלש ביותר נמצא באינדונזיה, הפיליפינים, לאוס וקמבודיה שם רוב האוכלוסייה אינה מסוגלת לרכוש בעצמה שירותי בריאות ונשענת על המדינה או בכלל שאינה רוכשת שרותי בריאות. השוק רגיש ביותר למחיר והחידוש הטכנולוגי אינו תמיד הסיבה העיקרית לביצוע רכש על ידי מערכת הבריאות.
רפואה דיגיטלית מרחוק
גם אם בעתיד הקרוב תצא כל ממשלה בתוכנית הכשרה מקיפה ותקים מרכזים רפואיים ובמקביל תכשיר מאות רופאים ואחיות, המענה יינתן תוך עשור והממשלות כולם שואלות את עצמן איך נותנים שרות רפואי "מחר בבוקר"? בעוד שנתיים ולא בעוד עשור - התשובה היא רפואה דיגיטלית מרחוק. לדוגמא נציין כמה עובדות על שוק המדיקל בתאילנד שהינו שוק מפותח בדרום-מזרח אסיה ואינו נופל משאר שכנותיה באזור (אזרחים של מדינות רבות כגון קמבודיה, פיליפינים ולאוס באים לעבור פרוצדורות רפואיות שם). בתאילנד מועסקים רופאים בעלי הסמכה במדינות מערביות ולצד המרכזים הרפואיים הצבאיים והממשלתיים קיימות רשתות של מרכזים רפואיים פרטיים בינלאומיים אשר אינם נופלים ברמתם מכל בית חולים ומרכז רפואי מערבי מתקדם. על פי נתוני משרד התיירות התאילנדי, מטופלים מדי שנה כ-3 מיליון זרים בתאילנד בתחומים שונים כגון השתלות, רפואת שיניים, דיאליזה, אסתטיקה ועוד. ומכאן נגזרות ההזדמנויות השונות לכל חברות המדיקל הישראליות, חברות אשר יצליחו להעמיד מודל עסקי ארוך טווח/זול ובעל שת"פ מקומי עם מרכזי הבריאות, יצליחו לחדור לשווקים אלו ולהרוויח. ישנן מספר לא מבוטל של חברות אשר עשו זאת בהצלחה רבה ולמדו - מי שיודע לתת שרות, לתמחר נכון, מתחשב בעליות המס של המפיץ, לומד להוזיל עליות - מרוויח לקוחות נאמנים לאורך שנים!
אז אם אתם חברה רפואית אשר פניה לאסיה וכבר קיבלת אישור FDA OR CE דסק אסיה של משרדנו מזמין אתכם להצטרף להצלחה ולקצר את הדרך. אנו נוכל לעזור לכם להכין מודל כלכלי אשר יתאים למדינת היעד בהתחשב בכל הנתונים וברגישות שיש לקחת בחשבון להצלחת המכירה. אנו מציעים ליווי למו"מ אשר לוודאי יש בו פערי תרבות, תוכלו גם להשתמש ישירות ברשת הלקוחות שלנו - מפיצים / קניינים של בתי החולים / מובילי דעה ותוכלו להגיע מיד אל מקבלי ההחלטות.