מאת:

אתיופיה, או בשמה המלא הרפובליקה הפדראלית הדמוקרטית של אתיופיה משתרעת על פני שטח של 1,127,000 קמ"ר ובה 90 מיליון אנשים - בני שבט אמהרים, אורומו, טיגרים ובני השבטים סידאמו ושאנקלה, סומלים ובני השבטים גוראגה ואפאר. אתיופיה כולה מוקפת שטחי יבשה ושרויה באזור דמוי 'קרן הקרנף' שבמזרח אפריקה. ממערב לה שוכנת סודן, מצפון אריתריאה, מדרום קניה וממערב ג'יבוטי הזעירה וסומליה.

 

המדינה מנהלת מדיניות עצמאית מיבשת אפריקה ומהמזרח התיכון, אך בד בבד משמשת מובילה במספר תחומים ביבשת. בשנת 1923 הפכה אתיופיה לחברה בחבר הלאומים ובשנת 1942 חתמה על הצהרת האומות המאוחדות. אתיופיה הינה אחת מהמדינות העניות ביותר בעולם ובאפריקה וככזו נתמכת רבות ע"י סיוע מארצות אחרות, בעיקר בצורת מזון. עיקר קשריה של אתיופיה מתנהלים מול ארצות מערב אירופה וארה"ב. עיקר כלכלתה של אתיופיה מבוססת על חקלאות והנ"ל מרכיבה כ-40 אחוז מהתל"ג, 80 אחוז מהיצוא ו-80 אחוז מכוח העבודה. כמו כן הפעילות הכלכלית החקלאית נסמכת גם על שיווק, עיבוד, יצוא של מוצרים חקלאיים ועוד.

 

גידוליה העיקריים של החקלאות האתיופית הינם קפה, קטניות, זרעים לשמן, דגנים, תפוחי אדמה, קנה סוכר וירקות. היצוא אשר ברובו מסתמך על תוצרים חקלאיים כפי שנכתב מעלה, מורכז בעיקרו מקפה. משנת 1974 הפכה כלכלתה של אתיופיה לסוציאליסטית וכתוצאה מכך הועבר חלק גדול ממנה מבעלות פרטית למגזר הציבורי. חלק זה כולל את משקים חקלאיים גדולים וביניהם קרקע חקלאית, רכוש עירוני בשכירות ומוסדות פיננסיים. כלכלתה של אתיופיה כוונה ע"י כוחות השוק ונלחמה בהידרדרות הכלכלית של המדינה. בשנת 1993 החלה מגמה של העברת תעשיה, בנקאות, חקלאות ועוד למגזר הפרטי.

 

הפוטנציאל התיירותי האדיר

אתיופיה הינה מדינה בעלת פוטנציאל תיירותי אדיר שנכון לימים אלו אינו מפותח ואינו בא לידי ביטוי. היסטורית המדינה מקורה בנצרות עתיקה ומיוחדת בלב אפריקה, הכוללת פריטים ארכיאולוגים אשר טרם נחקרו. ריפט ואלי עמק הבקע החוצה אותה, נחשב לערש האנושות ובו נמצאו שרידי מאובנים של אדם ההולך על שתיים הקדמונים ביותר שנתגלו אי פעם. כמו כן ניתן למצוא באתיופיה יערות עד ובהם בעלי חיים ייחודיים, מקורות הנילוס הכחול – אגם טאנה – מפלים מהגדולים באפריקה, מדבר דאנקילהנורא, שבטים פראיים, הכנסייה האתיופית האורתודוכסית שמרכזה באלכסנדריה ולה מסורת נוצרית חזקה וכמובן את אזור קפה Kefa המצוי בדרום המדינה ונחשב כמולדת הקפה מאז שנת 1000 לספירה. כמו כן באתיופיה ניתן למצוא שפע מרהיב של ציפורים כ-20 מיני עופות אשר ירשימו עד מאוד את חובבי הציפורים.

 

מבחינה אקלימית, למרות קרבתה לקו המשווה, ברמה המישורית שבמרכז אתיופיה שורר אקלים ממוזג ונוח והטמפרטורה השנתית הממוצעת היא 16 מעלות. מספר השפות באתיופיה גם הוא מרשים בגודלו ומשתווה כמעט ממש למספר השבטים בה - שמיות, חמיות, נילוטיות ,אומוטיות, אמהרית,ועוד כ-80 סה"כ. רוב בני המדינה מדברים גם אנגלית כך שניתן לתקשר עימם בקלות יחסית. אם כך אתיופיה הינה מדינה מזרח אפריקנית מרתקת, אשר לה מורשת עתיקה ועשירה של נצרות אורתודוכסית הנשמרה מזה שנים. נופיה נפלאים ההיסטוריה מרתקת, האזרחים מזמינים, והכול באותנטיות בלתי רגילה. תחום החקלאות תופס חלק נרחב מכלכלת המדינה הן בצורת הייצור המקומי והן בצורת הייצוא. שני סקטורים אלו - חקלאות ותיירות הינם בעלי פוטנציאל אדיר למימוש נרחב יותר אשר מתבקש בשלב זה בו נמצאת אתיופיה כיום.

 

דסק אתיופיה של משרדנו

משרדנו כולל דסק אתיופיה המורכב מעורכי דין, רואי חשבון וכלכלנים, ליווי משפטי ומסחרי מלא, החל מאיתור חברות יעד להתקשרויות, מציאת שותפים אסטרטגיים או משקיעים מתאימים, דרך התוויית מבנה העסקאות באתיופיה, ניהול משא ומתן בשפה האתיופית, עריכת הסכמים בשפה האתיופית בליווי עו"ד אתיופים והבטחת אופרציית תכנון מס בינלאומית הכוללת התנהלות אל מול רשויות המס הישראליות תוך ליווי סיומן המוצלח של עסקאות גם לאחר חתימת העסקה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

משרד עורכי דין ישראלי מרחיב פעילותו לאתיופיה

מאת: אלי דורון, עו"ד; ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עמית משה כהן, עו"ד

יותר ויותר אנשי עסקים ישראלים וחברות ישראליות נכנסות לשוק האתיופי ודומה כי יחסי המסחר בין ישראל ואתיופיה בתנופה. העובדה שבישראל ישנם למעלה מ- 100,000 אזרחים ממוצא אתיופי, כמו גם הקרבה הגיאוגרפית בין הארצות (רק שלוש שעות טיסה) מהוות בסיס מצוין לקידום ופיתוח מערכת יחסים כלכלית עסקית בין המדינות. כמו כן, אף ניתן לזהות מספר גופים כלכליים באתיופיה המגלים עניין בישראל, וברור כעת כי היקף הפעילות המסחרית בין המדינות נמצא בעליה מתמדת.

השקעות ומסחר באתיופיה

מאת: ליאור פרי, עו"ד

אתיופיה מהווה במידה רבה שוק מתעורר נוח יחסית באפריקה, הנהנה מיתרונות יחסיים על פני מדינות אפריקאיות אחרות אשר הופכות את הפוטנציאל הגלום במדינה זו בר מימוש בצורה נוחה וקלה יחסית, במיוחד לאנשי עסקים ישראלים.

הישראלים מגלים את אתיופיה

מאת: דורון, טקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי עו"ד ונוטריון

היקפי הסחר בין ישראל ואתיופיה גדלים מדי חודש וחברת ישראליות רבות, מצאו קרקע פוריה לפעילות עסקית ענפה עם חברות אתיופיות או כהשקעה במיזמים שונים בכוחות עצמם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.