בקרב ישראלים רבים בימנו, סכסוך עסקי או מסחרי, הינו דבר נפוץ ואנו נתקלים בו כדבר שבשגרה. הישראלים, כך המציאות מלמדת, נוטים לתת לאגו ולכבוד משקל משמעותי וזה, לא אחת, מנהל אותם ו/או מייצר סכסוכים עסקיים, אם קטנים ואם גדולים. קורה שהסכסוכים הינם עניינים, נטולי אמוציות או אגו ושם מבקשים הצדדים ליישב את הסכסוך בדרכי נועם, בצורה קרה ומקצועית, וקורה (בתדירות גדולה עוד יותר...) כי בין הצדדים נחשף קרע או סכסוך, מה שהביא את הצדדים להתבצרות, כל אחד בעמדה שלו, ולכל צד הערכות לפעולה כזו או אחרת.
הסכסוך יכול שיתגלה בין בני משפחה ויכול שיתגלה בין שותפים, חברים, אנשי עסקים וכדומה. הסיבות לסכסוך רבות ומגוונות, קורה שמקורם הוא בכך שצד אחד מגלה כי הצד האחר התנהל בצורה לא ישרה, קורה כי צד אחד מרגיש כי הצד האחר מנצל את כוחו או את מעמדו וקורה כי אחד מהצדדים מרגיש כי הצד האחר פועל בניגוד להסכמות או בניגוד למקובל בתחום - לא סיפק את המוסכם, לא עמד במשימות, לא עמד בהתחייבות, לא נתן את הרמה המתחייבת וכו'. לפעמים הסכסוך פורץ עקב התנהלות עצמאית של הצדדים ולפעמים הגורם לסכסוך הוא צד שלישי אשר במכוון או שלא במכוון ייצר או עורר את הסכסוך – צד זה יכול להיות הרעיה או בן משפחה, יכול שיהיה הוא דור ההמשך והצאצאים בעסק שעד לכניסת הילדים פעל על מי מנוחות ויכול שיהיה הוא רואה החשבון או איש מקצוע אחר המציף בפני אחד מהצדדים את הכשלים בהתנהלות של הצד המפר.
משרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח, יוצאי חקירות מס הכנסה, משרד המשפטים ומשרד האוצר, מתמחה בניהול מאבקים מסחריים ו/או סכסוכים עסקיים מגוונים. משרדנו בקיא הן בדיני מסחר, הן בדיני חברות והן בהתנהלות עסקית וחשבונאית, כך שיש ביכולתנו לנתח את הסכסוך העסקי, לבחון את העוולות והמחדלים של הצד האחר, להעריך את גובה הנזקים, הכלכליים והמשפטיים, ובהשען על כל אלה לבנות אסטרטגיה משפטית וחשבונאית מנצחת - המטרה שלנו, ככל שניתן, היא להביא את הצד האחר למצב בו הוא מבין כי נכון יהיה לפתור את המחלוקות במהירות ללא שנצטרך לפנות לבתי המשפט. הלכה למעשה, בחלק גדול של המקרים אנו מצליחים לעשות כן. לטובת העניין נבקש גם מהלקוח שלנו להיות חכם, להבדיל מצודק, ובתחכום להגיע למטרה הטובה לו ביותר, תוך נטרול האמוציות. יחד עם זאת, היה ונדרש, נדע להגיש תביעות ולהתנהל באמצעות בית המשפט המוסמך. במקרים שכאלה, נדע לאתר את הוראות החוק המתאימות ולפעול בעוצמה רבה אל מול הגורמים המפרים לטובת כיבוש הידע והבאת התוצאות ללקוח. משרדנו יודע לנהוג הן ברכות ובנחמדות והן באגרסיביות נטולת פשרות, תמיד נעדיף להביא ללקוח את הפתרון במהירות וללא מלחמה, אך היה ומלחמה נדרשת – נדע לעשותה עבור לקוח המשרד בהצלחה רבה. למשרדנו ניסיון בטיפול במאות סכסוכים עסקיים ומסחריים, אנו מורגלים בהבאת תוצאות מעולות ללקוח. שמנו הוא עסקנו, לטובת שמירה על שמנו הטוב נעשה כל שהדין מאפשר לטובת הצלחת עניינך. אנו נדע לעשות זאת בעוצמה הראויה, במחיר שווה לכל נפש. התקשר עתה, ניפגש, נבין במה דברים אמורים ונקדם במיידי המתחייב עבורך.
משרדנו מתחייב לפעול בדיסקרטיות מוחלטת, כיחידה מובחרת, הכל לטובת קידום עניינך!
אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054
היעדרו של הסדר חקיקתי מלא לגבי מודל הזכיינות מותיר בידי המזכה את היכולת להכתיב ולקבוע תנאים בהסכם הזכיינות אשר ספק רב אם היו מתאפשרים בהינתן הסדר מעין זה, ולמגינת הלב- יודעים מזכים רבים לנצל לאקונה חקיקתית זו לטובתם.
מהי הדרך להיפרדות בין בעלי מניות שהסתכסכו ושהיחסים ביניהם הגיעו לכדי אובדן אמון?.. זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בתל אביב
שותף חדש מצטרף לעסק קיים כאשר לעסק חובות עבר כלפי נושים שונים, האם הוא חב בחובות העבר של אותו עסק קיים אשר הצטברו בתקופה שלפני הצטרפותו? זוהי השאלה אשר נדונה בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים אשר ניתן לאחרונה במסגרת ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום
ניהול הסכסוך בין שותפים הינו תהליך מורכב הנעשה במספר מישורים הן באמצעות הליכים משפטיים והן מחוץ לבית המשפט ומחייב ידע מקצועי וראיה אסטרטגית רחבה. במידה ונקלעתם לסכסוך עם שותף או שאתם צופים אפשרות כזאת, קיימת חשיבות רבה בקבלת ייעוץ וליווי מתאימים והיערכות מתאימה בשלב מוקדם ככל הניתן. התנהלות נכונה ומושכלת בשלבים המוקדמים של הסכסוך עשויה לחסוך התדיינות ארוכת שנים ולכל הפחות עשויה להביא לכם יתרונות משמעותיים בהמשך ניהול ההליך.
לא כל סכסוך עסקי נובע מהתנהלות זדונית או בלתי הוגנת של אחד הצדדים ובהחלט יתכן מצב שבו שני צדדים, שכל אחד מהם נוהג בתום לב ובאופן ענייני נקלעים לסכסוך עסקי. מנגד לא כל התנהלות שנראית כ"לא הוגנת" או "לא הגונה" מבחינה מסחרית היא בהכרח התנהלות פסולה מבחינה משפטית.
ליווי וסיוע משפטי מלא למבקש לצאת משותפות עסקית או המוצא עצמו מול שותפים הפועלים להוצאתו מהשותפות שלא כדין - תן לנו לקבל פיקוד על המשבר ואנו נעשה הנדרש למענך.
משבר הקורונה הביא עימו מתיחות רבה ומחלוקות לגבי התנהלות נכונה של חברות בעת משבר, דוגמה לכך המקרה של שני בעלי מניות הקשורים בחברת שיווק גדולה בדרום, שהגיעו למצב משברי והחברה נכנסה כמעט לקיפאון מוחלט.
משרדנו מעניק ייעוץ וליווי משפטי מיוחד במקרים של הפרות חוזה כתוצאה ישירה או עקיפה של משבר הקורונה - בכל אותם מקרים בהם מבקשים לפגוע בך כספית, אנחנו נדע לסייע.
משבר הקורונה הביא עימו מתיחות רבה ומחלוקות לגבי התנהלות נכונה של חברות בעת משבר, דוגמא לכך המקרה של שני בעלי מניות הקשורים בחברת שיווק גדולה בדרום, שהגיעו למצב משברי - החברה נכנסה כמעט לקיפאון מוחלט, לאור הסכסוך שהתגלה בין שני בעלי המניות. הסכסוך נסוב על אופן ניהול מלאי החברה וצמיחתה בתקופת משבר שכזו, חילק את הנהלת החברה לשני מחנות ומנע אפשרות לפעילות שוטפת של החברה. רגע לפני שנכנסו להליכים, הגיעו לייעוץ שהפך את כל המצב.
עקב משבר הקורונה, מוצאים עצמם שותפים רבים לשותפויות בחרב פפיות. מחד, קוצר ידם וירידת ההכנסות אשר מונעים הלכה למעשה את המשכה של פעילות השותפות ומאידך, החשש כי פירוק השותפות ימוטט סופית את סיכויי ההבראה של העסק ויביא לנזקים כלכלים הרסניים.
משרדנו מתמחה בניהול סכסוכים עסקיים ומאבקים מסחריים הנוגעים בעסקאות בינלאומיות בהם הגורמים המסתכסכים נמצאים ביותר ממדינה אחת ברחבי העולם - לחצו כאן לפרטים.
משרדנו מתמחה בטיפול במחלוקות הנובעות משותפויות, הצורך בפירוק בהסכמה, פירוק בדרך של מאבק משפטי, כינוסי נכסים והסתייעות בכל כלי משפטי אחר אשר יביא לך את המבוקש.
אנו נוכחים לגלות כי יש בנמצא עסקים רבים בהם השותפים, דווקא בשעה המחייבת עבודה כתף אל כתף, שולפים ציפורניים ומייצרים מריבות אשר יש בהן כדי לסכן כל אחד מבעלי העסק ו/או בעלי המניות ו/או את המשך קיומו של העסק.
משרדנו מתמחה במתן ייצוג וליווי מקצועי מיוחד עבור בעל מניות בחברה המבקש להוציא מהחברה בעל מניות אחר, פסיבי ו/או בעייתי - אנחנו נדע כיצד לקדם את עניינך ולפעול עבורך כחוק.
משרדנו מתמחה בייצוג משפטי עבור סכסוך עסקי במחלוקות בין בעלי מיזם, בעלי מניות, שותפים וגורמים אחרים הנוגעים והקשורים במיזם הייטק או מיזם אינטרנטי.
משרדנו מתמחה בייצוג בעלי מניות ששותפיהם לחברה הבריחו פעילות או נכסים ו/או מבקשים להקים חברה מתחרה - איך לפעול נגד שותפים שהבריחו פעילות או נכסים ו/או מבקשים להקים חברה מתחרה? קראו כאן.
בעלי חברה מצליחה לאספקת שיש פנתה למשרדנו בחודש בפברואר 2019 בבהלה, לאחר שמנהליה של חברה שהנה לקוחה גדולה במיוחד שלה, שהיקף העסקאות ביניהן מגיעה ליותר מ-12 מיליון ₪ בשנה, הודיעו כי לא יוכלו לשלם את יתרת חובם שעמדה אז על יותר מ-7.3 מיליון ₪.
משרדנו המורכב מעורכי דין, רואי חשבון, כלכלנים ויועצי מס מתמחה בניהול מאבקים מסחריים אשר עניינם בסכסוך עסקי הקשור לבני משפחה ו/או עסק משפחתי - קראו כאן עוד בנושא.
משרדנו מורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות מס הכנסה וגופים חוקרים אגרסיביים אחרים, להם הידע והיכולת להתמודד באופן נחרץ במגוון רחב ביותר של סכסוכים עסקים ולהביא לך הלקוח תוצאות מהירות, אשר גם אותך יפתיעו.
משרדנו מנוסה בניהול מאבקים שונים מול בעלי מניות אחרים ו/או נושאי משרה בחברה - אנו נשיג עבורך את הערך הנוסף, היתרון היחסי שיוביל לפתרון מנצח והישגים יוצאי דופן.
ביום 26/02/2017 הכריע בית המשפט המחוזי בירושלים בעניין תביעותיהן ההדדיות של שתי חברות העוסקות בייצור ושיווק יינות: חברת אנטיפוד וחברת יקבי ירושלים, כאשר נושא המאבק המשפטי ביניהן היה זכות השימוש בשם המותג "יקבי ירושלים".
שופטת בית משפט השלום, ג'אדה בסול, שמה סוף להתדיינות משפטית ארוכת שנים במספר בתי משפט שונים, וקבעה לאחר שנים למי שייך ציוד האלומיניום במפעלי העמק יזרעאל ועפולה. במסגרת זו דחתה השופטת בסול תביעה ע"ס 550,000 ₪ שהוגשה כנגד אלום נט ומנהליה.
ביום 8.10.2015, דחה בית המשפט העליון בקשה לעיכוב ביצוע החלטה של בית המשפט המחוזי, המורה על המבקש לרכוש מהחברה שבשליטתו מניות של חברה אחרת, בסך 50 מיליון ₪, וזאת בהתאם להתחייבותו שיעשה כן. החברה אף המחתה את זכויותיה בהתחייבות זו לבנק. בקשה זו לעיכוב ביצוע פסק הדין התלוותה לבקשת ערעור על החלטת הערכאה הדיונית.
סעיפים 52ג ו- 52ד לחוק ניירות ערך, תשכ"ח-1968 (להלן: "החוק") קובעים כי איש פנים בחברה לא יעשה שימוש במידע פנים, וכן כי אדם לא יעשה כל שימוש במידע פנים שמקורו באיש פנים.
בפסק דין שניתן ביום 29.6.2015 ע"י בית המשפט העליון (ע"פ 3164/14) הוחלט להקל בעונשו של מנכ"ל חברה ליחסי ציבור ומקורבו ובכך למעשה ערעוריהם התקבלו חלקית, לאחר שבבית המשפט המחוזי הורשעו השניים במספר רב של עבירות של שימוש במידע פנים על פי חוק ניירות ערך, תשכ"ח- 1968.