מאת:

במסגרת תיקון 147 לפקודה (שתחולתו מיום 1.1.06) התווספה לפקודה האפשרות לפנות למנהל בבקשה לקבלת החלטת מיסוי, שהנה החלטה בנוגע לחבות המס של המבקש (בכל דיני המס, ולא רק על פי מס הכנסה).

בפקודה נקבעו שני סוגי החלטות - בהסכם ושלא בהסכם. על החלטות בהסכם נקבע שלא ניתן לערער, בניגוד להחלטות שלא בהסכם עליהן ניתן להגיש בבוא העת ערערו כחלק מהערעור על השומה. לאחרונה ניתנה החלטת מיסוי מספר 2536/17, אשר מטיבה עם קבלנים, וזאת באשר למועד החיוב במע"מ בגין תשלומים ששולמו על ידי רוכשי דירות בפרויקט בנייה אשר מלווה על ידי תאגיד בנקאי.

באותה החלטה דובר על חברה קבלנית שמוכרת דירות, כאשר את הפעילות הכספית של הפרויקטים מנהלת היא בחשבון ליווי של תאגיד פיננסי המלווה את הפרויקט. בהתאם לזאת ולפי חוק המכר, הלקוחות משלמים עבור הדירות באמצעות שוברים המופקים על ידי התאגיד הבנקאי המלווה וכך יוצא כי הכספים שמועברים לחשבון הליווי נועדים אך ורק לצורך בניית הפרויקט עצמו ואין החברה רשאית להשתמש בהם לכל מטרה. יתרה מזאת, כל משיכה מחשבון הליווי הנה באישור הבנק המלווה והמפקח.

ההחלטה המקדמית

מנהל מע"מ התבקש לאשר במסגרת החלטה מקדמית, כי מועד החיוב במע"מ על פי החוק יחול במועד שחרור הכספים מחשבון הליווי עם סיום הפרויקט. הצורך בהחלטה מהמקדמית נבע בשל הוראות החוק המסדירות את העניין. סעיף 28 לחוק מע"מ קובע כי מועד תשלום המע"מ בעסקת מקרקעין הנו המוקדם מבין העמדת המקרקעין לרשות הקונה או לשימושו או רישום המקרקעין על שמו של הקונה בפנקס המתנהל על פי דין. אלא שסעיף 29(1) מוסיף וקבוע, כי אם שולמו סכומים כלשהם על חשבון התמורה, יחול החיוב לגבי כל סכום ששולם - בעת תשלומו.

אף על פי כן, נעתרה הרשות לבקשה והחליטה כי במקרה של תשלומים המשולמים על ידי לקוחות לחשבון ליווי על פי חוק המכר, כאשר החברה אינה יכולה לעשות בהם שימוש אלא רק בהתחשב בקצב התקדמות הפרויקט ובכפוף להסכמת הבנק לאחר אישור המפקח - מועד הפקדת הכספים בחשבון הליווי לא ייחשב כמועד החיוב במס על ידי החברה, אלא מועד העמדת הכספים על ידי הבנק לרשות החברה הוא המועד אותו יש לראות כמועד שבו שולמו סכומים על חשבון התמורה על פי סעיף 29(1) לחוק מע"מ.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.