מאת:

בתאריך 16/05/17 יצאה בשורה ממשרד האוצר אשר נוגעת ומשפיעה באופן ישיר על חייהם של מיליוני ישראלים.

לאחר שעברה בקריאה שנייה ושלישית בהצבעות במליאת הכנסת, פורסם ביום 16/05/17 חוק מס הכנסה (הגדלת נקודות זיכוי להורים – הוראת שעה), התשע"ז-2017 (להלן: "הוראת השעה"), לפיו יוגדל מספר נקודות הזיכוי הניתנות להורים עבור ילדיהם עד גיל 5, בשנים 2017 ו-2018. מטרתה של הוראת השעה היא להגדיל את ההכנסה הפנויה בקרב משפחות המצויות במעגל העבודה. בהתאם להוראת השעה, ייהנו הורים מגידול בנקודות הזיכוי, כך שעבור כל ילד עד גיל שנה יקבל כל אחד מההורים 1.5 נקודות זיכוי ואילו בעבור כל ילד מגיל שנה ועד גיל חמש (ילד שטרם מלאו לו שש שנים בשנת המס) יקבל כל אחד מההורים 2.5 נקודות זיכוי!

כפי שנראה באמצעות 2 הטבלאות שלהלן, הוראת השעה מביאה עמה שינוי משמעותי ויש בכוחה להגדיל באופן ניכר את ההכנסה הפנויה בקרב משפחות עובדות בישראל.

נקודות הזיכוי המגיעות לאישה לפני הוראת השעה ואחריה:

גיל הילד בשנת המס

 לפני 

 אחרי 

שנת הלידה

0.5

1.5

1-5

2

2.5

6-17

1

1

בגרות (18+)

0.5

0.5

 

נקודות הזיכוי המגיעות לגבר לפני הוראת השעה ואחריה:

גיל הילד בשנת המס

 לפני 

אחרי 

שנת הלידה

1

1.5

שנה

2

2.5

שנתיים

2

2.5

שלוש שנים

1

2.5

ארבע שנים

-

2.5

חמש שנים

-

2.5


נקודה מעניינת העולה מהוראת השעה, נוגעת לתכנון מס המאפשר לאישה להעביר נקודת זיכוי אחת מתוך 1.5 נקודות הזיכוי להן היא זכאית בשנת הלידה, לשנה שלאחר שנת הלידה. דומה שהסיבה העומדת מאחורי הענקת אפשרות זו לאישה, היא החשש שמא תהיה ירידה בהכנסות האישה בשנת הלידה דבר שעלול בנסיבות מסוימות לאיין את הטבת המס הגלומה בתוספת נקודת הזיכוי בשנת הלידה. נציין, כי ערכה של כל נקודת זיכוי נכון לשנת 2017 עומד על סך שנתי של 2,580 ₪. זיכוי, להבדיל מניכוי, יורד מחבות המס הסופית של הנישום ולא מהכנסתו החייבת ולכן אמור להילקח בחשבון במלואו ככל שחבות המס השנתית של הנישום עולה על ערך נקודות הזיכוי המגיעות לו.  
 

אנו מברכים את משרד האוצר על יוזמתו בעניין זה וסבורים שהשינויים המבוצעים והגדלת נקודות הזיכוי היא יוזמה מבורכת אשר מטיבה עם כלל אזרחי ישראל העובדים שיש להם ילדים בגילאים הרלבנטיים, ואף נותנת משמעות חדשה לביטוי "ילדים זה שמחה". אנו קוראים לשר האוצר להפוך את הוראת השעה (שכאמור, בשלב זה תחול בשנים 2017 ו-2018 בלבד) להוראה קבועה וכן להמשיך במגמה זו ולהמשיך בחקיקה המעודדת יציאה לעבודה, כך למשל הכרה בעלויות הגנון הנדרשים לטובת יציאת ההורים לעבוד כהוצאה מוכרת.       

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.