מאת:

תכנית משרד האוצר "נטו למשפחה" כוללת הטבות במיסוי למשפחות עובדות ובהן סבסוד צהרונים, תוספת נקודות זיכוי לנשים ולגברים בגין ילדים עד גיל 6, הרחבת מענק עבודה והפחתת מכסים על בגדי תינוקות, הנעלה ומכשירי סלולר.

התוכנית כשמה כן היא ולכן צפויה היא להעלות את שכר הנטו של משקי הבית באלפי שקלים בשנה, בהתאם לאשכול הסוציו-אקונומי. בהתאם לתכנית, משרד האוצר מעודד הורים צעירים לילדים עד גיל 6 לצאת ולעבוד שכן במסגרת התכנית נוספו הטבות בתשלום מס הכנסה הניתנות להורים עובדים שלהם ילדים קטנים עד גיל 5. הטבות אלו יגדילו את הכנסתם הפנויה ויסייעו להקל בהוצאות גידול הילדים.

נקודות הזיכוי להורים

ההקלות במס, אשר לעת עתה הנן הוראת שעה לשנות המס 2017 ו-2018, ניתנות להורים לילדים קטנים באמצעות נקודות זיכוי המפחיתים את סכום המס. כמו כן הושוו מספר נקודות הזיכוי, לאם ולאב, בגין ילדיהם החל משנת לידתם ועד לשנה שמלאו להם חמש שנים, כך שכל הורה זכאי ל-1.5 נקודות זיכוי בשנת לידתו של הילד, 2.5 נקודות זיכוי בשנת המס שלאחר שנת לידתו של הילד ועד השנה שבה מלאו לו 5 שנים.

החל מגיל 6 ואילך לא חל שינוי והאם הינה הזכאית הבלעדית לנקודות זיכוי בגין ילדיה. אם לילד שמלאו לו 6 עד 17 שנים זכאית לנקודת זיכוי אחת בכל שנה, ובשנה בה מלאו לו 18 שנים זכאית האם למחצית נקודת זיכוי בגינו. על אף האמור, אם מדובר בבני זוג החיים בנפרד והילדים נמצאים בחזקת האב (האב מקבל את קצבת הילדים מהמוסד לביטוח לאומי), נקודות הזיכוי הללו יינתנו לאב. כמו כן, הורה יחיד שילדיו בחזקתו יהיה זכאי לנקודות הזיכוי בגין הילדים כאם ובנוסף יהיה זכאי לנקודות הזיכוי בגין הילדים כאב. זאת ועוד, בחישוב המס של אישה שנישאה לאלמן יובאו בחשבון נקודות זיכוי בגין כל אחד מילדיו.  

מענק עבודה מוגדל

למותר להוסיף, כי בתשלום מענק עבודה בגין שנת המס 2016, שישולם לזכאים מתוקף חוק מענק עבודה, יינתן מענק מוגדל בשיעור של 150% לעובדת שהיא אם לילד אחד או יותר, וכן לעובד שהוא אב במשפחה חד הורית לילד אחד או יותר שילדיו נמצאים אצלו והוא דואג לרווחתם.

לעניות דעתנו, מדובר על תכנית מבורכת למרות שעלותה למשק היא גבוהה ונאמדת על כ-4 מיליארד שקל לשנה. תכנית זו מתבססת על הרבעון הראשון של שנת 2017 שהסתיים עם עודפי גביית מסים של 1.6 מיליארד שקלים וכן על תחזית הצמיחה המעודכנת של הכלכלן הראשי במשרד האוצר שצפויה להביא לגידול בהכנסות של 3 מיליארד שקל ב-2017 ו-3.5 מיליארד שקל ב-2018. 

>> זקוקים ליעוץ פרטני בנושא? מוזמנים לפנות למחלקת המשפחה של משרדנו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.