מאת:

פירמת משרדנו דורון טיקוצקי קנטור גוטמן ושות', מברכת על החלטת בית המשפט העליון באשר לביטול חוק מס ריבוי דירות, אשר קבע חבות מס לבעלים המחזיקים בשלוש דירות ויותר.

לחקיקה בדבר מיסוי בעלי שלוש דירות ומעלה, עם כל הכבוד ליוזמיה, השלכות מרחיקות לכת וזאת במגוון מישורים, כך לדוגמא:

  • החוק פוגע רטרואקטיבית בישראלים רבים אשר בחרו בערוץ של השקעה הונית בדרך של רכישת דירות, תחת ערוצים חלופיים אחרים, דוגמת קרנות פנסיה וכדומה;
  • עד לאחרונה מדיניות המחוקק עודדה ישראלים לרכוש דירות להשקעה ולטובת העניין אף נקבע פטור ממס לאלה הנהנים משכר שירה חודשי שאינו עולה על כ-5,000 ₪ ולחילופין נקבע מסלול של מס בשיעור 10% לאלה שהכנסתם החודשית משכ"ד עולה על התקרה הקבועה בחוק. החקיקה דנן באה לשנות את המדיניות הנהוגה, והלכה למעשה יש שראו בה משום ענישת אלה האוחזים ביותר מדירה אחת. על שום מה ולמה?
  • חוק דירה שלישית בניסוחו הנוכחי הציף שורה של עיוותים, המקפחים בעלי דירות זולות בהשוואה לבעלי דירות יקרות. כך לדוגמא, בעלים של שתי דירות השוות 20 מיליון ₪ יהיו פטורים ממס, בעוד שבעלים של שלוש דירות זולות, אשר עלותם הכוללת מסתכמת בשני מיליון ₪, יחויבו במס.
  • חוק מס דירה שלישית "עודד" נישומים רבים לתכנן את צעדיהם, בדרך חלוקת הבעלות בדירות מגורים בין בני המשפחה הבגירים, מה שבמידה רבה משליך על התא המשפחתי ומגדיל את  תלות ההורים המתבגרים בנכונות ילדיהם לתמוך בהם כלכלית.
  • חוק מס דירה שלישית עודד ישראלים רבים המבקשים להשקיע בדירות לנתב את רכישותיהם לעבר מדינות זרות, דוגמת קפריסין, ספרד וברלין, מה שמביא לידי פגיעה במשק הישראלי ובהוצאת הון חשוב הימנו מחוץ לגבולות המדינה.
  • חוק מס דירה שלישית עלול היה להביא לידי ירידה במספר הדירות העומדות להשכרה ומכוח זאת להביא לידי עליה בשוק השכרת הדירות.

בנסיבות האמורות, ברור וגלוי הוא כי חקיקת חוק מעין זה - המשנה מדיניות, אשר לו השלכות רטרואקטיביות ואשר ספק רב בדבר תרומתו למשק הישראלי -  מין הראוי היה לקיים בגינו דיון ענייני ומעמיק. מן הראוי היה לאפשר למחוקק, על ועדותיו, לבחון את העולה ממנו לעומקו ולרוחבו, ומשכך - משמצא בית המשפט העליון כי נפל פגם בהליך, ראוי ונכון היה לבטלו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייצוג דיירים בהתחדשות עירונית

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח)

במאמר זה נסקור את החשיבות בבחירת עו"ד בעל ידע וניסיון בתהליך התחדשות עירונית, נבחן את אבני הדרך ואת מקומו של עו"ד בכל אחת מנקודות זמן אלו.

הוצאות פיתוח מגרש אינן מהוות חלק ממחיר המקרקעין לצורך חישוב מס רכישה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

בית המשפט העליון דן בשני ערעורים שבמרכזם השאלה האם בעת רכישת מקרקעין שלא עברו פיתוח, תוך התחייבות לשאת בהוצאת הפיתוח של המגרש, יש לראות בסכום שאותו מתחייב לשלם הרוכש עבור פיתוח המגרש כחלק ממחיר המקרקעין המחויב במס רכישה או שמא יש לראות את ההתחייבות לשאת בהוצאות הפיתוח כהתחייבות נפרדת מההתחייבות לרכישת המקרקעין שאין לשלם עליה מס רכישה.

חברה קבלנית או איגוד מקרקעין ?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ביהמ"ש קבע, כי חברה שחתמה על הסכם לביצוע פרויקט תמ"א 38, אך בפועל לא פעלה באופן שוטף ורציף לביצוע הפרויקט, כך שבפועל כל מה שהיה בידי החברה הוא בגדר זכות במקרקעין, תסווג כאיגוד מקרקעין. כפועל יוצא מכך נקבע כי מכירת מניותיה של חברה כזאת - תהיה בגדר פעולה באיגוד מקרקעין ותחויב במס רכישה כדין.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.