מאת:

בדיון שנערך ב-24/7/17, אישרה ועדת הכספים של הכנסת פטור מדיווח למס הכנסה ליצרני חשמל ביתיים המפיקים הכנסה באמצעות טכנולוגיה פוטו-וולטאית, בהתאם לחוק לעידוד השקעה באנרגיות מתחדשות (הטבות מס בשל הפקת חשמל מאנרגיה מתחדשת), התשע"ז-2016 וזאת עד לגובה הכנסות שנתי של כ-98,000 ₪ (נכון לשנת 2017(.

 

כמו כן, אישרה הוועדה מתן פחת מואץ לכלל יצרני החשמל במשק לתקופה של 4 שנים החל משנת המס 2016 ואילך, המפיקים חשמל במסגרת הסדר מונה נטו של רשות החשמל. מדובר בהחלטת ממשלה הבאה לעודד "מיסוי ירוק" ועוסקת במתן הטבות ליוצרים ומשתמשים באנרגיה "ירוקה". צרכנים של חברת החשמל רשאים להתקין על גגות הבתים וכן על גגות של מבנים מסחריים, מתקנים פוטו-וולטאים (לוחות סולאריים) להפקת חשמל ולמכור את החשמל שנוצר מהמערכת לחברה החשמל. את התמורה בגין כך מאת חברת החשמל מקבל הצרכן באמצעות זיכוי בחשבון החשמל התקופתי המשולם על ידו לחברת החשמל. מטרת התקנה היא לעודד צרכן ביתי המפיק הכנסה מייצור חשמל באמצעות מתקן פוטו-וולטאי (או באמצעות טורבינות רוח), על ידי מתן הטבות מס.

 

צרכן ביתי

בהתאם לחוק - "צרכן ביתי הוא יחיד או נציגות הבית המשותף המחויבים בתעריף ביתי או בתעריף עומס זמן". בהתאם לחוק, צרכן ביתי אשר ההכנסה ממכר חשמל אינה עולה לכדי עסק או משלח יד, זכאי לפטור ממס על הכנסה ממכירת חשמל עד לסכום של 24,000 ₪ לשנה או לחילופין יחויב במס בשיעור של 10% על ההכנסה ממכירת חשמל עד לתקרה שהנה שוות ערך לגובה המחזור של "עוסק פטור" (98,707 ₪ נכון לשנת 2017). הכנסה שנתית העולה על גובה מחזור עוסק פטור במע"מ תתחייב בשיעור מס שולי. צרכן ביתי שמחזור עסקאותיו אינו עולה על מחזור עסקאות פטור במע"מ ואינו נדרש ממילא להגיש דו"ח לצרכי מס הכנסה או מע"מ בגין הכנסות או עסקאות אחרות, יהא פטור מדיווח הן למס הכנסה והן לצורכי מע"מ בשל הכנסותיו מכוח החוק האמור.

 

משמעות ההוראה

משמעות ההוראה החדשה היא, שמלבד הפטור מחובת הדיווח והפטור ממס גם אין צורך לפתוח תיק במס הכנסה בגין הכנסה המסתכמת בסך של 98,000 ₪ ואף אין צורך בהגשת דו"ח שנתי. בנוסף, ההוראה מותירה מקום לתכנון מס וכן מאפשרת היא פחת מואץ, אותו ניתן לקזז כנגד הכנסות אחרות. אנו במשרדנו מברכים על ההוראה החדשה וחושבים שהשינויים המבוצעים ובהם הפטור מהדיווח ומתן הפחת המואץ, הינם יוזמה מבורכת אשר מטיבה עם כלל אזרחי ישראל, ואשר תביא תמריץ נוסף לשימוש וייצור של "אנרגיה ירוקה".

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.75 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.