מאת:

ענף מחזור פסולת המתכות בישראל, הנו ענף ייחודי, המאופיין בכך שמקור חומרי הגלם המיועדים למחזור הנו ב"ספקים", שהינם אוספי פסולת מזדמנים שאינם רשומים בהכרח כעוסקים מורשים. במצב דברים זה, נפוצה התופעה, לפיה חשבוניות המס המונפקות בגין מכירת הפסולת אינן משקפות את זהות המוכרים, קרי מונפקות חשבוניות פיקטיביות והמס בגין המכירה אינו מועבר לידי המדינה.

מאחר ועסקינן בענף רווחי ביותר, המגלגל מילונים רבים של שקלים בשנה, קופת המדינה סופגת מכה קשה, שכן המס הכלול בחשבוניות, כלל לא הועבר על ידי המוכרים למדינה, בעוד שנוכה על ידי רוכשי הפסולת. גם עבור רוכשי המתכות, תופעה זו מצמיחה השלכות קשות, שכן בעקבות פסיקות שונות של בית המשפט, נשללת לעיתים קרובות זכאותם לנכות במס תשומות את המע"מ הכלול בחשבוניות שהתקבלו. יודגש כי במקרים מסוימים, שלילת ניכוי התשומות, כאמור לעיל, עלולה אף להצמיח היבטים פליליים. המדינה, הבינה כי עסקינן בענף בעייתי "ומועד לפורענות" וכפועל יוצא התקינה תקנה ייעודית שמתיימרת להתמודד עם התופעה ולאיין אותה להלכה ולמעשה. ראשית, התקנה העבירה את החבות במס בעסקאות של מכירת פסולת מתכות, מהמוכר אל הקונה האמור להוציא "חשבונית עצמית".

בכך המדינה מבטיחה את הגעת המע"מ לקופת המדינה. יודגש כי העברת החבות במס הנה מוחלטת ואינה וולונטארית. במצב דברים זה, עוסק, אשר ביצע עסקה של מכירת פסולת מתכות בגינה הועברה החבות במס לקונה לפי התקנה דלעיל, ידווח על המכירה כאילו היתה עסקה שחלה עליה מס בשיעור אפס. מעבר לנוהל בדבר הוצאת חשבונית עצמית, התקנה דלעיל, אוסרת על קונה המתכות לשלם למוכר במזומן, פרקטיקה שאפיינה את הענף ובוודאי תערים קושי נוסף על אותם "ספקים" להימנע מתשלום המס. יודגש כי בגין מכירה על ידי עוסק של פסולת מתכת, אשר שמשה את העוסק כציוד בעסקו, לדוגמה: מכירת רכב כגרוטאה, שלד מתכת של חממה וכיוצא באלה, לא יחולו הוראות התקנה והעוסק המוכר יהא החייב בתשלום המס כאמור בסעיף 16 לחוק, בגין העסקה של מכירת ציוד.

לקבלת ייעוץ של עורך דין במיסים צור קשר עם משרד עורכי הדין
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.