מאת:

מס ערך מוסף, כשמו כן הוא, מוטל על הערך המוסף, לאמור מס המוטל על ההפרש בין עסקאותיו של עסק (בין ממכירות ובין ממתן שירותים) לבין תשומותיו (בין מקניות ובין מקבלת שירותים).

 

בהתאם לכך, מטיל החוק מס על מכירות ושירותים הניתנים על ידי עסק (מס עסקאות), אך מנגד מתיר לנכות את המס ששילם העסק על רכישותיו ועל השירותים שקיבל (מס תשומות). בצורה זו העוסק משלם מס על הערך המוסף נטו. הערך המוסף הינו למעשה ההפרש בין מחיר המוצר או השירות המסופקים, לבין סך מחירי התשומות ששימשו לייצור המוצר או מתן השירות. בהתאם לסעיף 2 לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: "חוק מע"מ"):  "על עסקה בישראל ועל יבוא טובין יוטל מס ערך מוסף בשיעור אחד ממחיר העסקה או הטובין, כפי שקבע שר האוצר בצו לאחר התייעצות עם ועדת הכספים של הכנסת".
 

עסקה מוגדרת בסעיף 1 לחוק מע"מ כדלקמן:

"(1) מכירת נכס או מתן שירות בידי עוסק במהלך עסקו, לרבות מכירת ציוד;
(2) מכירת נכס אשר נוכה מס התשומות שהוטל על מכירתו למוכר או על יבואו בידי המוכר;
(3) עסקת אקראי."

 

פטור ממע"מ / מס בשיעור אפס

במקרים אחדים ניתן פטור ממע"מ או מוטל מס בשיעור אפס. עסקאות פטורות הן עסקאות לגביהן לא חל מע"מ, אולם יחד עם זאת אין העסק זכאי להחזר מע"מ על תשומות ששולמו. בהתאם לכך, מוצא מבסיס המס השלב הפטור בלבד. לעומת זאת, מע"מ בשיעור אפס מאפשר להזדכות על המע"מ ששולם בשלבי הייצור הקודמים ובעת המכירה המוצר חייב במס ערך מוסף בשיעור של אפס. עניין חבות במע"מ בשיעור אפס מוסדר בסעיף 30 לחוק מע"מ המונה שורה של עסקאות עליהן מוטל מע"מ בשיעור אפס. משמעות קביעה זו היא כי העסקאות עצמן מוגדרות כחייבות במס אולם שיעור המס הינו אפס. מבין הסעיפים הקטנים שבסעיף 30 לחוק מע"מ, ראינו לנכון להתייחס לשני סעיפים העשויים להיות רלבנטיים ללא מעט חברות אשר עוסקות ב-"ייצוא שירותים".

 

הסעיף הראשון הינו סעיף 30(א)(5) לחוק מע"מ העוסק במתן שירות לתושב חוץ ובלבד שאין נושא ההסכם הוא מתן השירות בפועל, נוסף על תושב החוץ, גם לתושב ישראל בישראל, לשותפות שרוב הזכויות בה הן של שותפים תושבי ישראל או לחברה שלעניין פקודת מס הכנסה רואים אותה כתושבת ישראל.

 

הסעיף השני הינו סעיף 30(א)(7) לחוק מע"מ העוסק במתן שירות מחוץ לישראל בידי עוסק שמקום עיסוקו העיקרי הוא בישראל. 
מקרה בוחן אשר הובא לפתחנו עסק בחברה ישראלית אשר נותנת שירות לחברות זרות כדלקמן:

(1) שירות פתיחת שווקים מחוץ לישראל;
(2) שירות איתור לקוחות הן מחוץ לישראל והן בישראל;
(3) שירותי שיווק מחוץ לישראל.

 

בחוות דעת מקיפה שנתן משרדנו לחברה הנ"ל, הגענו למסקנה לפיה זכאית החברה ליהנות ממע"מ בשיעור אפס, הן בהתאם לסעיף 30(א)(5) לחוק מע"מ והן בהתאם לסעיף 30(א)(7) לחוק האמור ככל שהיא מקיימת את תנאיהם, בגין השירותים שניתנים על ידה לחברות הזרות, אשר אינם קשורים ללקוחות ישראלים.

 

>> זקוקים לייעוץ מקצועי של עו"ד מע"מ (מס ערך מוסף)? לחצו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 4 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.