מאת:

פטור ממס שבח בהעברת זכויות במקרקעין במסגרת הסכם גירושין

"מכירה" הינה כל אירוע בו יוצא נכס מידי נישום, בין בתמורה ובין שלא בתמורה, לרבות מכירה מאונס הנכפת על הנישום, אך למעט מספר חריגים. כך לדוגמא, הורשה הינה העברת נכס מידי המוריש - היינו הענקתה של זכות בנכס לאחר, הפטורה ממס, שכן המחוקק קבע כי הורשה אינה מכירה.

העברה נוספת של נכס שאינה נכנסת בגדרה של "מכירה" הינה העברת זכות במקרקעין אגב הליכי גירושין (כפועל יוצא של פסק דין לגירושין) - סעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין. על עסקה זו כלל אין צורך לדווח כעסקת מכר מקרקעין, אלא יש צורך להגיע עם פסק הדין ללשכת הטאבו ולהעביר את הבעלות בנכס. העברת זכויות בזכות במקרקעין הנעשית על פי פסק דין שניתן אגב הליכי גירושין, לא יראוה כמכירה, בין אם היא העברה בין בני הזוג ובין אם היא העברה מהם לילדיהם. כאשר ירצה אותו אדם לו הועברו הזכויות (בן הזוג או הצאצא) למכור את אותה זכות, או אז יחושב המס של הזכות כאילו נמכרה הזכות על יד מי שהעביר את הזכויות בה.

בהחלטת מיסוי 34/07 התבקשה רשות המיסים ליתן החלטה מקדמית, מה יעלה בגורלה של דירת מגורים בבעלותם המשותפת של זוג המבקש להעביר את הזכויות בה במסגרת הסדר הגירושים שביניהם מבחינת החבויות במס. באותו העניין, בני הזוג רכשו דירת מגורים במהלך חייהם המשותפים, ולימים, עת החליטו לפרק את מוסד נישואיהם, הסדירו את אופן חלוקת הזכויות בדירה במסגרת הסכם גירושין ביניהם אשר קיבל תוקף כדין מבית הדין הרבני. על פי ההסכם, זכויות בני הזוג בדירת המגורים יחולקו באופן שווה ביניהם. לימים, החליטו בני הזוג לפרק את השיתוף ביניהם באופן שבת הזוג תעביר את זכויותיה בדירת המגורים לבן הזוג, ומנגד בן הזוג התחייב להעביר לה תמורה כספית בעבור הנכס. נקבע, כי ככל שבית המשפט לענייני משפחה יאשר את ההסכמה האמורה במסגרת הסכם הגירושין, יחולו הוראות סעיף 4א לחוק מיסוי מקרקעין, היינו ההעברה האמורה תהא פטוחה ממס שבח.

חשוב להדגיש, כי אילו בני הזוג היו מחליטים על העברת הנכס לאחר מתן הסכם הגירושין, היו נתקלים הם בבעיה מבחינת הפטור ממס, שכן ההעברה עשויה היתה שלא להיחשב כהעברת זכויות אגב גירושין, אלא כמכירה החייבת במס. עוד עולה, כי יש צורך במחשבה מוקדמת של בני זוג הבאים בפני הסכם גירושין, שכן זו עשויה לחסוך במקרים רבים חבות מיותר במס. אנו ממליצים על היוועצות עם גורם מוסמך בתחום המס בטרם הגשת הסכם הגירושין והעברת הזכויות השונות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.