מאת:

המשבר הכלכלי הגלובאלי הביא ישראלים רבים השוהים במדינות שמעבר לים לשקול חזרה ארצה.
מעבר לגעגועים לבית, למשפחה ולחברים, חזרה זו הביתה טומנת בחובה הטבות מס מפליגות, אותם מדינת ישראל החליטה להעניק לרגל חגיגות ה-60 למדינה.


בספטמבר 2008 הוסיפה הכנסת את תיקון 168 לפקודת מס הכנסה, דבר שהוביל לרפורמה מקיפה בכל הנוגע למיסוי עולים חדשים ותושבים חוזרים (Toshav Hozer). במסגרת הרפורמה נוספו מושגים חדשים כמו "תושב חוזר ותיק" ו"שנת הסתגלות", כמו גם הרפורמה ערכה שינויים בסוג ובתנאי הטבות המס הניתנות לעולים חדשים ותושבים חוזרים. דומה כי מטרת המחוקק הייתה עידוד העלייה והחזרת המוחות וההון האנושי לישראל. לא יכול להיות חולק, כי שנת 2009 הנה חלון הזדמנויות, העומד להיסגר, לאלו המעונינים לשוב ארצה וליהנות מהטבות מס אטרקטיביות. תושב חוזר ותיק הנו מי ששב והיה לתושב ישראל לאחר שהיה תושב חוץ במשך 10 שנים רצופות.

על אף האמור, במסגרת הוראת שעה (במסגרת תיקון 168), נקבע כי מי שיהיה לתושב ישראל במהלך השנים 2007, 2008 או 2009, זאת לאחר שהיה תושב חוץ במשך 5 שנים בלבד, ייהנה אף הוא ממעמד של תושב חוזר ותיק. נוכח האמור, שנת 2009 הנה חלון הזדמנויות חד פעמי להיכנס לגדר ההגדרה של תושב חוזר ותיק על כל המשתמע מכך, למי שהנו תושב חוץ פחות מעשר שנים (ויותר מ-5 שנים).

נציין, כי תושב חוזר ותיק זוכה להטבות מס נרחבות אשר אינן מנת חלקו של תושב חוזר ותיק:
• זכאי לפטור ממס במשך 10 שנים על מלוא הכנסותיו שמופקות או נצמחות מחוץ לישראל.

• "תושב חוזר ותיק" זכאי לפטור ממס על רווח הון כתוצאה ממכירת נכס בחו"ל, וזאת למשך 10 שנים מהיום שהיה לתושב ישראל לראשונה. המחוקק לא הגביל את ההטבה לנכס שנרכש על ידי תושב חוזר ותיק במהלך היותו תושב זר (זאת בניגוד לתושב חוזר). לפיכך, תושב חוזר ותיק נהנה מפטור ממס על רווח הון שהפיק כתוצאה ממכירת נכס בחו"ל, אף אם הנכס נרכש לאחר שובו ארצה.

• תושב חוזר ותיק לא חייב בהגשת דו"ח לגבי מלוא הכנסותיו שהופקו או נצמחו מחוץ לישראל או שמקורן בנכסים מחוץ לישראל, וזאת במשך 10 שנים מהמועד שהיה תושב ישראל לראשונה. פטור דומה חל גם לעניין הצהרת הון.

• תושב חוזר ותיק רשאי לבקש, תוך 90 ימים ממועד עלייתו לישראל, כי השנה הראשונה תהא "שנת הסתגלות", קרי במשך שנה זו לא יחשב היחיד כתושב ישראל.

לסיכום, ניתן לומר כי חלון ההזדמנויות שפתחה מדינת ישראל לשם השבת תושביה אל גבולותיה עומד להסתיים השנה במתכונתו הנוכחית. לפיכך, רק יחיד אשר יעלה לישראל עד סוף שנת 2009, אף אם לא היה תושב חוץ במשך 10 שנים (5 שנים לפחות), ייהנה מההטבות הקבועות בחוק לעניין תושב חוזר ותיק כפי שהובהר לעיל, שהנן כאמור נרחבות ומשמעותיות. כל מי שיחליט לעלות לישראל בשנת 2010 או לאחריה, יוכל ליהנות ממעמד של תושב חוזר ותיק רק אם שב והיה לתושב ישראל לאחר שהיה תושב חוץ במשך 10 שנים רצופות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.