מאת:

בשנים האחרונות חלה עלייה במודעות הציבור בכלל ובמערכת החינוך בפרט לצרכים המיוחדים של תלמידים עם ליקויי למידה. לא בכדי תלמידים אלה מצליחים למרות הקשיים והמהמורות שבדרך לסיים בהצלחה את לימודיהם במערכת החינוך.

נוכח ריבוי המקרים של תלמידים הזקוקים לעזרה בלימודים, החליטו רשויות מס הכנסה לאפשר להורים לילדים לקויי למידה לקבל הטבות במס בשווי של אלפי שקלים החל משנת 2003 ואילך. הטבות מס אלו באות לידי ביטוי בנקודות הזיכוי של הורי הילד, כל זאת כפי שיובהר להלן.

על פי הפקודה, כיום הורים לילדים עם ליקויי למידה יכולים לקבל הטבות מס במסגרתם יקבלו נקודות זיכוי מכוח סעיף 45 לפקודה עבור ילדים שאובחנו אצלם לקות למידה של קשב וריכוז ADD ו/או היפראקטיביות ADHD .

סעיף 45 לפקודת מס ההכנסה קובע בהאי לישנא:
(א) יחיד תושב ישראל שהיה לו בשנת המס ילד משותק, עיוור או מפגר או שהיה לבן זוגו ילד כאמור, יובאו בחשבון בחישוב המס שלו או של בן זוגו שתי נקודות זיכוי בשל כל ילד כאמור.
(ב) (בוטל).
(ג) יחיד יהיה זכאי לנקודות הזיכוי על פי סעיף קטן (א) רק אם לא קיבל זיכוי ממס עבור אותו ילד על פי סעיף 44.
(ד) שר האוצר רשאי לקבוע תנאים לזכאות לנקודות זיכוי על פי סעיף זה.

כפי שניתן להיווכח, הפקודה עוסקת בילדים הלוקים ב- "שיתוק, עיוורון ופיגור". אולם, קיימות במס הכנסה הנחיות למתן נקודות זיכוי גם להורים לילדים הלוקים במחלות קשות ולילדים עם ליקויי למידה או הפרעות קשב וריכוז - הלומדים במסגרת של חינוך מיוחד ולילדים אוטיסטים המקבלים גמלת ילד נכה. יודגש, כי רק הורים שילדיהם עברו וועדת השמה שבה הוחלט שהילד זקוק למסגרת חינוך מיוחד יוכלו לזכות בהטבת המס הנ"ל.

הורים לילדים עם ליקוי למידה והפרעת קשב וריכוז הלומדים במסגרות של חינוך מיוחד זכאים ל- 2 נקודות זיכוי בתנאי שיציגו אישור שהילד אכן לומד במסגרת החינוך המיוחד וחשוב להדגיש כי אין המדובר במסגרת של כיתה טיפולית ו/או כיתה מתגברת. הורים לילדים עם ליקויי למידה המשולבים במסגרות רגילות אינם זכאים לקבלת נקודות זיכוי בגין ילדם.

חרף העובדה שתקנות מס הכנסה מגדירות את הזכות עבור "ילדים", התנאי לקבלת הזכאות אינו הגיל של הילד אלא הקביעה האם הילד /הבוגר מתגורר בבית הוריו בשל היותו תלוי בהם. מי שנכנס תחת הגדרה זו ימשיך לקבל את הזכות גם לאחר גיל 18. במקרה זה ההורים צריכים להוסיף בנוסף לאישורים הרגילים גם אישור שילדם מקבל גמלת נכות מהמוסד לביטוח לאומי.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הקצאת מניות בפרמיה בדין הישראלי - הגדרה, יתרונות והיבטים משפטיים

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נסביר מהי הקצאת מניות בפרמיה לפי הדין הישראלי, נבחן את יתרונותיה לחברה ולמשקיע, ננתח היבטי מס רלוונטיים (לרבות מתי ההקצאה עלולה להיחשב “אירוע מס”), ונדגיש את החשיבות של ליווי משפטי בעריכת העסקה, לרבות התאמות בתקנון והסכמות בין בעלי המניות.

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.