מאת:

ייבוא יאכטות לישראל עלול לחייב בתשלום מס ומע"מ כחוק, במיוחד כאשר מדובר באזרח ישראלי, 
ברם גם אם כלי השיט בעל דגל זר על בעלי היאכטה לשלם מסי יבוא במקרים מסוימים.

 

המשמעות של יבוא יאכטה כולל הפלגה לישראל בכוחות עצמה או הובלתה כמטען על אוניה: המס החל על ייבוא יאכטה לישראל הינו 17% מע"מ ומס קנייה שגובהו תלוי במספר מרכיבים. כלי שייט שעל תורנו מתנוסס דגל ישראל הנמצא בחו"ל אינו חייב במע"מ בדרך כלל שכן ההנחה היא כי שולמו המיסים במדינת האם. עם זאת ובאופן כללי, המע"מ חל על כלי שייט בין אם הוא נושא דגל ישראלי ובין אם דגל זר, ברגע שיובא לישראל. כלי שייט בעל דגל זר יכול לשהות בישראל 3 חודשים "כאורח", לאחר תקופה זאת עליו לעזוב את תחומי מדינת ישראל אחרת הוא ייחשב ככלי שייט שיובא לישראל ויהא עליו לשלם את המס כחוק. תחשיב עלויות המס מחושב לפי ערך כלי השייט ביום התשלום והחישוב מבוצע לפי הערכת שמאי מטעם רשות המס. במידה וקיימת אי הסכמה על שווי כלי השייט, ניתן להציג הערכת שמאי המוכר ומקובל על שלטונות המע"מ. שמאות כזאת מתבססת על בסיס ערך כלי שייט דומים, מחירונים ומצבו הטכני של כלי השייט, כאשר לצורך קביעת מצבו הטכני של כלי השייט מבוצע סקר בספינה ומונפק דו"ח בהתאם. עלות תיקון כלי השיט מופחתת מערכו במצב תקין ועל בסיס זה מוגשת השמאות.

 

בהתאם לאמור ועד לאחרונה, כל אדם בעל יאכטה אשר היה מעוניין לצאת את הארץ היה מודיע למכס ומקבל אישור יציאה לחו"ל בדרך כלל באופן מיידי וזאת על-ידי מילוי טופס בסיסי באופן מהיר, ברם, לאחרונה החלה רשות המס לחייב בעלי יאכטות למלא טפסי בקשה ליציאה לחו"ל בגין תשלומי מסי היבוא (מע"מ ומס קנייה) על יאכטות ולהודיע לרשות המס 3 ימים לפני היציאה ורק לאחר אישור רשות המס בדבר תשלום המיסים ניתן אישור יציאה, דבר אשר יכול לפגוע ברוצים לצאת את הארץ מיידית, במיוחד אלה אשר עורכים טיולי נופש. לטענת רשות המיסים, תכליתה של בדיקה זו היא למנוע התחמקות מתשלום המס על-ידי בעלי יאכטות אשר מנצלים אמנות בינלאומיות ותולים על תורן היאכטה דגל זר ובכך הם נמנעים מתשלום מס בעוד הלכה למעשה מדובר ביאכטות "ישראליות" לכל דבר ועניין החייבות בתשלום מסי יבוא.

 

על פי מיטב ידיעתנו, נוהל זה לא פורסם באתר הרשמי של רשות המיסים אלא יצא כפנייה של הרשות למנהלי המרינות בארץ וכי ניתן להניח שמדובר על נוהל חדש שרשות המיסים עדיין בוחנת אותו. נוהל זה מתייחס לסעיף 40 לפקודת הנמלים אשר קובע כי: "מנהל נמל לא ירשה לכלי שיט, לעזוב את הנמל אלא אם שוכנע ששולמו אגרות הנמל, מכס, דמי הסגר ושאר תשלומים בעד כלי השיט או טובין שעליו, או שיש ערובה לתשלומם, והוא רשאי שלא להרשות שיוצאו משטח הנמל טובין שיש עליהם תשלום כאמור לפני ששוכנע ששולם או יש ערובה לתשלומו".  אלא מאי, החוק אינו קובע את מסגרת 72 השעות אשר מופיעה בנוהל ולכן מתעוררת השאלה האם 72 שעות זהו זמן סביר להודעה על תשלום כל המיסים ובפרט מיסי היבוא לפני יציאה מן הארץ? דרישה זו לטעמנו הנה בלתי סבירה. שהרי, לפי הנוהל יאכטה אינה יכולה לצאת מהארץ מעכשיו לעכשיו או אפילו בתוך יום או יומיים. מצב זה מוביל בעצם לצו עיכוב יציאה מן הארץ דה פאקטו ללא החלטת בית משפט דה יורה, וזאת לשלושה ימים מלאים.

 

המלחמה של רשות המס במתחמקים מתשלום הינה מבורכת אך מדוע בוחרת הרשות לפגוע בכלל ציבור בעלי היאכטות?! 
יתרה מכך, נדמה כי הפגיעה בבעלי היאכטות יכולה להפחית את כמות היאכטות הזרות המגיעות לישראל.

 

אנו כמשרד אשר מתמחה בתחום המיסוי והספנות, ממליצים כי בעלי היאכטות אשר לא מקבלים אישור יציאה או מרגישים פגועים מכך יפנו לייעוץ משפטי במידה וייפגעו על-ידי הרשויות, שכן לטעמו ניתן לתבוע בגין נזק ממוני ואף לא ממוני שנגרם עקב אי יציאה לחו"ל, כמו כן ניתן לפנות לערכאות משפטיות ולטעון כי מדובר בפגיעה בזכויות יסוד ובפרט בחופש התנועה והעיסוק. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.66 ע"י 3 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.