מאת:

חברה תושבת ישראל, אשר הוקמה במטרה לנהל נאמנויות ולהחזיק בנאמנות עבור אחרים, הגישה בקשה לאשר כי פרק רביעי 2 בחלק ד' לפקודת מס הכנסה לא יחול על תחומי פעילותה, וכן לאשר בהחלטת מיסוי כי חובת הדיווח לפי סעיף 131(א)(5ב) לפקודה אינה חלה על נאמנות אשר פרק רביעי 2 לא חל עליה, ולא על אדם המכהן או משמש כנאמן בנאמנות כאמור.

הבקשה אושרה בחלקה, ביחס לחלק מפעילויות החברה: 

1. נאמנויות בהן הלקוח הוא היוצר והנהנה, שיקול הדעת ביחס לפעולות החברה נתון ללקוח, ונציג החברה מוסמך לפעול רק על פי הנחיותיו ואישורו של הלקוח.
1.1 על פעילות זו נקבע הוחלט כי לא יחולו הוראות פרק רביעי 2 לפקודה. נקבע כי יוצר החשבון לא ייחשב ליוצר או נהנה, והחברה לא תחשב כנאמן לצורך הוראות פרק רביעי 2. 
1.2 כמו כן, נקבע כי חובת הדיווח לפי סעיף 131(א)(5ב) לפקודה אינה חלה על אדם המכהן או משמש כנאמן על פי פעילות זו.
1.3 על פעילות זו יחולו חובות הדיווח בהתאם להוראות הפקודה על לקוח החברה.

2. ניהול נאמנויות לצורך קיום של חוב מסוים - מקרים בהם הנאמן מחזיק נכסים שונים לצורך קיום חיוב מסוים על פי הסכם או על פי דין.
לדוגמא: נאמנות להנפקות של תעודות סל; נאמנות במסגרת שותפויות וקרנות גידור; החזקת ני"ע במסגרת חסימה בתקופת ההטבות שבסעיף 103 לפקודת מס הכנסה; נאמנות שנועדה לאפשר קיום ההתחייבויות על פי הסכם בין צדדים; ניהול "חשבון מפצל" לתשלומי סוכני ביטוח למבטחים; שמירת פיקדונות של משקיעים (לרבות זרים) עבור קרנות נדל"ן אמריקאיות לפני מילוי התנאים להעברת הכספים לקרן.
2.1 על פעילות זו נקבע הוחלט כי לא יחולו הוראות פרק רביעי 2 לפקודה. נקבע כי יוצר החשבון לא ייחשב ליוצר או נהנה, והחברה לא תחשב כנאמן לצורך הוראות פרק רביעי 2. 
2.2 כמו כן, נקבע כי חובת הדיווח לפי סעיף 131(א)(5ב) לפקודה אינה חלה על אדם המכהן או משמש כנאמן על פי פעילות זו.
2.3 על פעילות זו יחולו חובות הדיווח בהתאם להוראות הפקודה על לקוח החברה.

3. הקמת קרנות פרטיות ו/או בניהולן לטובת נהנים שנקבעו על ידי מקים הקרן.
3.1 על פעילות זו יחולו הוראות פרק רביעי 2 לפקודה במלואן, והחברה תחשב כנאמן לעניין הוראות פרק זה, ובכלל זה חובות הדיווח על פי הפקודה.

רשות המסים מבהירה כי אין בהחלטה זו כדאי לגרוע מחובות הדיווח המוטלות על הלקוח, בהתאם לפקודה, וכן כי על החברה לשלוח לפקיד השומה את רשימת הלקוחות המנויים בפעילויות 1 ו-2 לעיל מדי שנה, וכן ליחידה למיסוי בינלאומי.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.