מאת:

תיקון מס' 215 לפקודת מס הכנסה, נחקק לאחרונה במסגרת פרסום חוק הטבות במס וייעוץ במס (תיקוני חקיקה), התשע"ו-2015.

התיקון האמור מחיל חובת דיווח על שימוש בחוות דעת מן הסוג של: חוות דעת הניתנות כנגד שכר טרחה אשר תלוי בחסכון המס של מקבל חוות הדעת, חוות דעת מדף, וחוות דעת המבטאות עמדה הסותרת את עמדת רשות המיסים. כמו כן, תוקנו גם חוקי המיסים העקיפים – מע"מ, בלו על הדלק, מכס ומס קנייה.

חובות הדיווח הללו לא יחולו על מוסד ציבורי המוגדר בסעיף 9(2) לפקודת מס הכנסה ועל יחיד או חבר בני אדם בעלי הכנסה של עד 3 מיליון ₪ בשנת המס או עד 1.5 מיליון ₪ מתמורה על מכירה הונית. יצוין כי אדם – בין שהנו מקבל חוות דעת ובין שהנו נותן חוות הדעת – אשר לא פעל בהתאם להוראות הקבועות בחוק, יהיה חשוף לקנסות ועיצומים כספיים וכן גם לאישום פלילי אשר עלול לגרור קנס ואף מאסר בפועל.

התיקון מגדיר חוות דעת ככזו שנערכה בכתב, נחתמה ע"י נותן חוות דעת ונועדה לאפשר יתרון מס לרבות אלה: הנחה או הקלה במס, דחיית אירוע מס, הפחתה בגובה המס או הימנעות ממס; המנעות מחובה או מהתחייבות לנכות מס במקור או הוצאות או להתחשב בהפסד; דחייה של מועד תשלום המס.

בחוק נקבעו גם תנאים לעניין חוות דעת אשר לגביה חלות ההוראות. כך נקבע לעניין חוות דעת ששכר הטרחה בגינה תלוי בהפחתת מס, כי המדובר בחוות דעת ששכר הטרחה בגינה עומד על סך של 100,000 ₪ לפחות, במקרה של החיסכון המס המירבי שייווצר למקבל חוות הדעת. בעניין חוות דעת מדף הובהר כי המדובר באחת מאלה: חוות דעת שתוכנה הנו תוכן אחיד, אשר כמותה ניתנו לשלושה גורמים לפחות, בתקופה בת שנתיים; או – בחוות דעת שהוצעה למקבלה ביזמת נותן חוות הדעת; וחוות דעת שמקבלה התחייב לגביה בחובת סודיות.

לעניין חוות דעת בה ננקטת עמדה הסותרת את עמדת רשות המיסים נקבע כי יידרש בגינה דיווח עד תום שנת המס שלגביה מוגש דוח שנתי למס הכנסה, כאשר יתרון המס נובע ממנה עולה על 5 מיליון ₪ באותה שנת מס או שהוא עולה על 10 מיליון ₪ במהלך 4 שנות מס. תחולת ההוראות הן לגבי חוות דעת הניתנות החל מיום 1.1.2016 ועל עמדה חייבת בדיווח שהובאה בדוח לשנת 2016 ואילך.

חובת דיווח דומה הוטלה גם ביחס לחוות דעת שניתנה בעניין מיסים עקיפים (מע"מ, בלו, מכס ומס קנייה). החובה תחול על חוות דעת ששכר הטרחה בגינה תלוי בחסכון המס של מקבל חוות הדעת ועל חוות דעת "מדף". נדרש כי דיווח על קבלת חוות הדעת יוגש בתוך 60 יום מתום שנת המס בה התקבל יתרון המס. דיווח על נקיטת עמדה סותרת במיסים עקיפים יחול כאשר יתרון המס (העקיף) הנובע מהעמדה עולה על 2 מיליון ₪ בשנה או 5 מיליון ₪ בארבע שנים. תחולת ההוראות לעניין מיסים עקיפים יהיו לגבי דיווחים שיוגשו מיום 1 בפברואר 2016 ואילך.

* זקוקים לייעוץ מס מקצועי ויסודי? לחצו כאן.
* עוד מידע על חוקי ודיני המסים בישראל תמצאו כאן.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.