מאת:

תושבי ישראל שיורשים חשבונות בנק זרים הנה תופעה שכיחה למדי במחוזותינו. חשבונות אלו שנפתחו לרוב לפני שנים רבות, מעולם לא דווחו לרשות המסים בישראל, עובדה המציבה את אותם יורשים בפתחה של ביצוע עבירה פלילית. נדגיש כי במועד הורשת הנכסים נכנסים היורשים לנעלי המוריש ובתוך כך מחויבים הם על פי דין להסדיר את נושא החזקת החשבון מול רשויות המס אגב הסרת המחדל, קרי, תשלום המס המתחייב.

יש לציין כי אי דיווח אודות החזקה בחשבון זר, לכשעצמו, מהווה עבירה פלילית. כמו כן, הרי שמטבע הדברים חשבונות אלו עשויים להניב ליורשים הכנסות שונות החייבות במס, כגון הכנסות ריבית, רווחי הון הנובעים מעסקאות בניירות ערך וכיוצ"ב.

המגמה העולמית

נוכח המגמה העולמית הגוברת של כרסום החיסיון הבנקאי אשר אפיין מדינות שונות ברחבי העולם דוגמת שוויץ ומדינות מזרח אירופאיות, האפשרות לחשיפת בעלי חשבונות והעברת פרטיהם האישיים למדינות תושבותם, הופכת מוחשית בהחלט. מדינת שוויץ למשל, הצטרפה לאחרונה לאמנת הֹ-OECD בעניין החלפת מידע בין מדינות לטובת גביית מס. בנוסף הננו עדים זה מכבר לשורה ארוכה של בנקים גדולים ברחבי אירופה המאלצים את לקוחותיהם להסדיר את מעמדם המיסוי בארץ תושבותם אגב הטלת שורה של סנקציות, החל מסגירת חשבונות וכלה בהקפאתם ממש.  

באופן טבעי, התערערות החיסיון הבנקאי חושף את אותם יורשים בפני הליך פלילי בקשר עם עצם החזקת החשבון ובקשר עם ההכנסות שנבעו ממנו. מצב דברים זה, יוביל בסופו של דבר אף לפתיחת הליכים שומתיים-אזרחיים כנגד היורשים, לטובת גביית המס שנגרע מקופת המדינה בפועל. אלא שכעת, בטרם החלה חקירה ספציפית בעניינם, עבור אותם יורשים עומדת האפשרות להקדים תרופה למכה, באופן של פנייה לרשות המיסים בבקשה לגילוי מרצון.

כחלק ממלחמתה של רשות המסים בעבירות המס השונות בישראל פרסמה הרשות בשנת 2005 את הליך "הגילוי מרצון" במטרה לאפשר לתושבי ישראל (כתוצאה מתחולת המס הפרסונאלית והטריטוריאלית הנוהגת בישראל החל מ 1.1.03) לדווח מרצונם על עבירות מס שביצעו תמורת קבלת חסינות מפני הליכים פליליים.

על מנת שהליך גילוי מרצון יחול בעניינו של יורש, עליו לעמוד במספר תנאים מצטברים כדלקמן:
  1. הפנייה לרשות המסים חייבת להיות כנה, מלאה ונאותה ולא בעקבות חקירה שמתקיימת נגד היורש.
  2. לרשות המסים ו/או לכל רשות שלטונית אחרת לא היה מידע קודם הקשור למידע שנמסר במהלך הגילוי, לרבות מידע אודות חברות קשורות או שותף.
  3. הרשות לא החלה בבחינה גם במישור האזרחי בעניין תיקים שקשורים ליורש.
  4. המידע שנמסר לא כלול באף הליך, תביעה או כתב אישום המתנהל בבית המשפט.
  5. תשלום המס יהיה תוך פרק זמן קצוב מראש על-ידי הרשות.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מועד הגשת התביעות במסלול האדום

מאת: אלי דורון, עו"ד

בהתאם לסעיף 36 לחוק מס רכוש וקרן פיצויים התשכ"ח 1961, תביעה לפיצוי בגין נזק עקיף במסלול האדום תוגש תוך שלושה חודשים מקרות הנזק. אך מאחר ומלחמת חרבות ברזל נמשכת כבר חודשים ארוכים הובהרו פרטים נוספים.

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.