מאת:

חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: "החוק") מטיל מס ערך מוסף (להלן: "מע"מ") על עסקה בישראל ועל יבוא טובין, בשיעור אחד ממחיר העסקה או הטובין. חוקי המס משמשים לא אחת בתור כלי בידי המדינה לצורך השגת מטרה מסוימת. בהתאם לכך, הקלות והטבות מס למיניהן (להלן: "תמריצי מס") עשויות לעודד פעילות כלכלית שזוכה לאותן הקלות ו/או הטבות מס.

בדומה ליתר תחומי המס, גם בתחום מס הערך המוסף ישנם תמריצי מס כגון הפטור ממע"מ והמע"מ בשיעור אפס. הסעיף בחוק מע"מ אשר עוסק בהטלת מע"מ בשיעור אפס הינו סעיף 30 - ככלל, ניתן לומר כי רוב סעיפי המשנה של סעיף 30(א) לחוק מע"מ נועדו לעידוד ייצוא סחורות ושירותים מישראל לחו"ל, גם אם מדובר בכאלה שניתנו לתיירים במהלך שהייתם בארץ, כגון: מכירת טובין אם הותר לגביהם רשימון יצוא או מסמך אחר שאישר לעניין זה המנהל; מכירת נכס בלתי מוחשי לתושב חוץ; מכירת טובין במחסן רישוי ליוצאים מישראל; מתן שירות לתושב חוץ; מתן שירות בחוץ לארץ בידי עוסק שמקום עיסוקו העיקרי הוא בישראל; לינה של תייר בבית מלון ושירותים נוספים הניתנים אגב לינה כאמור; הולכת תייר בכלי טיס ממקום בישראל למקום אחר בישראל; אשפוז של תייר בבית חולים רשום לפי פקודת בריאות העם, 1940, ושירותים נוספים הניתנים אגב אשפוז כאמור ועוד.

"תושב חוץ" לעניין הזכאות למע"מ בשיעור אפס כולל חברה שנרשמה או התאגדה רק מחוץ לישראל או יחיד היושב דרך קבע מחוץ לישראל כשהוא נמצא מחוץ לישראל ואין לו עסקים או פעילות בישראל. נציין כי מע"מ בשיעור אפס עדיף מבחינת העוסק על פני "פטור" ממס, שכן מע"מ בשיעור אפס מעניק הן "פטור" ממס (דה פקטו) והן מגלם בתוכו יתרונות של עסקה החייבת במס. בצורה זו, העוסק לא זו בלבד שאינו משלם מע"מ, אלא אף יכול לנכות את המס ששילם בגין התשומות שנשא בהן לצרכי עסקו או לשימוש בעסקו, כלומר, הוא זוכה להחזר המע"מ ששילם בגין העסקה. תוצאה זו נובעת מהוראת סעיף 30(ב) לחוק הקובעת כי מי שחל עליו מס בשיעור אפס דינו כדין חייב במס, ולפיכך לא חלה עליו ההגבלה האוסרת ניכוי מס תשומות.

לסיכום נציין, כי הזכאות למע"מ בשיעור אפס יכולה להיות בעלת השלכות מרחיקות לכת לעניין מידת רווחיותה של פעילות עסקית. אי לכך, מן הראוי לבחון בזהירות את הזכאות להקלת מס זו ובמידת הצורך לתכנן את הפעילות באופן שבו ניתן יהיה ליהנות ממנה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.