מאת:

במשך שנים רבות היעדים המסורתיים לירידתם של ישראלים מהארץ לצורכי עבודה היו ארה"ב ומדינות אירופה. אולם, בשנת 2012 נרשמה ירידה משמעותית בביקוש לעובדים באירופה כתוצאה מהמשבר הכלכלי, ובמקביל החלה לעלות הדרישה לעובדים ישראלים במקומות כגון אפריקה, סין והודו. בעלי מקצוע רבים שרכשו את השכלתם במוסדות לימוד נחשבים בישראל מבוקשים בעיקר במדינות אפריקה השואפות להביא עצמן לצמיחה כלכלית וקידמה.
בעלי מקצוע אלה, ביניהם מהנדסים אזרחיים, מהנדסי תשתיות, סמנכ"לים, אגרונומים ועוד, בוחרים לבצע את הליך הירידה מהארץ, בדרך כלל, כחלק משלבי ההתקדמות בחברה שבה הם עובדים ו/או ככלי להעלאת שכרם. יצוין כי ביצוע פזיז ובלתי מושכל של תהליך זה עשוי לטמון בחובו מלכודת מס העלולה לנגוס בחלק ניכר מהרווחים ו/או ההכנסות המופקים מהעבודה בחו"ל.
 
חוסר מודעותם של ישראלים רבים מאופיין בכך שהם נוטים להאמין כי מעברם לאפריקה מאפשר להם להימנע מחובת דיווח ותשלום מס בישראל. היות ורבים מישראלים אלה הם שכירים שאינם מורגלים ליחסים שוטפים עם רשויות המס בישראל, הרי כלל הדיווחים והתשלומים מבוצעים על ידי החברה שמעסיקה אותם. טעות זו, הינה שכיחה ביותר. עם חזרתם לישראל, עשויים אותם בעלי מקצוע לגלות כי הואשמו על ידי רשויות המס בפלילים בגין עבירות אי-דיווח על הכנסות.
מכיוון שבשנת 2003 הועברה בישראל רפורמה מקיפה בתחום המיסוי הבינלאומי – מעבר משיטת מיסוי "טריטוריאלית" לשיטת מיסוי "פרסונלית", הרי שהחל מאותה שנה מחויבים ישראלים במס על הכנסותיהם בכל העולם. רשות המיסים משתמשת בקריטריונים שונים לקביעת תושבות אדם על מנת לסווגו כ"תושב ישראל" או "תושב חוץ" לצורך דיווחי וחבות המס. המבחן העיקרי הוא מבחן "מרכז החיים" על פיו נבדק היכן מנהל האדם את חייו המשפחתיים, החברתיים והכלכליים. 
אדם המעוניין לרדת מהארץ ואף לבצע "רילוקיישן" למדינה אחרת, צריך לקבל ייעוץ משפטי-פיננסי על מנת למנוע אי-נוחות בחזרה ארצה. מכיוון שהדגש הוא על מדינות אפריקה – מדינות שרובן אינן מפותחות וחסרות קשרים כלכליים ישירים עם ישראל, הרי שהוכחת העובדה כי מרכז חייו של אדם הינה אכן באותה מדינה אפריקאית, עלולה להיות קשה יותר ולכן מן הראוי להיערך למהלך האמור מבעוד מועד. 
 
אם כן, מאחר ומדובר בעניין אזוטרי שאיננו ידוע לכל בעל מקצוע המעוניין להעביר את מרכז חייו לאפריקה, לזמן קצר או ארוך, ייעוץ משפטי ופיננסי מתאימים יכולים למנוע תשלומי מיסים על הכנסות, מיסי יציאה מהארץ ואף האשמות בפלילים העלולות להוביל לקנסות עתק. אם החלטתם לרדת מהארץ ולעבוד באפריקה על מנת לקדם את מעמדכם בחברה בה הנכם מועסקים, להגדיל את הכנסתכם ואפילו בכדי לתת יד למאמץ האפריקאי בפיתוח היבשת – פנו אלינו וקבלו שירות משפטי-פיננסי שימנע מכם כאבי ראש מיותרים והתכתשויות עתידיות עם רשות המיסים.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.