מאת:

בשבועות האחרונים עדים אנו לנישומים רבים הנדרשים ע"י רשות המיסים למלא הצהרה בדבר מקורות הכנסתם בארץ ובחו"ל. במסגרת טופס ייעודי נדרש הנישום לציין במפורש ובאופן מפורט את מכלול נכסיו מכל מקום בעולם, לרבות מניות, נדל"ן, כלי רכב וחשבונות בנק. מצב דברים זה מעמיד בפני שוקת שבורה ציבור לא מבוטל של נישומים המחזיקים, כדרך קבע, בנכסי נדל"ן, מניות, חשבונות בנק בחוץ לארץ וכיו"ב, אשר מעולם לא דווחו כדין לרשות המסים בישראל. 
 
מטבע הדברים, נכסים כגון אלו עשויים להניב לנישומים הכנסות שונות החייבות במס, כגון הכנסות שכ"ד, ריבית, רווחי הון הנובעים מעסקאות בניירות ערך וכיו"ב, כך שבכל מקרה יהא לציינם במסגרת ההצהרה בדבר מקורות ההכנסה. הצרה היא, שהצהרה מאוחרת בזמן כגון זו עלולה לחשוף נישומים רבים לאישומים פליליים בגין העלמת הכנסה משנים עברו, ככל ואותם נכסים יצרו עבורם הכנסות בשנים קודמות שלא דווחו בפועל. כמובן שדיווח כוזב אגב השמטת מקורות הכנסה עלול להציב את אותם נישומים בפני צרה גדולה הרבה יותר. 

מה מומלץ לעשות?

נוכח רגישותם הרבה של הדברים, המלצתנו לכל אותם נישומים שנדרשים כעת להצהיר על נכסיהם, להיוועץ לאלתר בעורך דין המתמחה בתחום המורכב של דיני המס. בדיקה מקיפה ומקצועית של מלוא נתוניו של הנישום ע"י גורם מומחה בתחום לבטח תקטין את הסיכון לחשיפה פלילית בעינינו בצורה משמעותית. לא זו בלבד, ככל שמדובר בהכנסה שהופקה מחוץ לישראל, בין אם רווחים ממניות, רווחי ריבית או הכנסות נדל"ן הרי שיש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום המיסוי הבינלאומי ובאמנות למניעת כפל מס למיניהן עליהן חתומה מדינת ישראל, זאת לצורך סיווג הכנסתו של הנישום וזכאותו לקבלת זיכויים ממס זר ששולם בחו"ל.
 
נוסיף כי בקונסטלציה נכונה ובמידת הצורך, ניתן יהיה לנטרל בעניין זה כל זכר לאלמנט פלילי העולה מהתנהלותו של נישום, זאת, בין השאר, תוך שימוש בהליך גילוי מרצון בין אם באופן גלוי ובין אם באופן אנונימי. בתוך כך נוסיף כי העבירות המטופלות במסגרת נוהל הגילוי מרצון הנן השמטת הכנסות או נכסים, ניהול ספרים כוזבים, התחמקות ממס מעסקים ועסקאות בארץ ובחו"ל ועבירות בקשר ליבוא ויצוא. 
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.