מאת:

שכחת לכלול נכס או התחייבות בהצהרת הון - כיצד לפעול?

מן המפורסמות הוא כי עריכת דו"ח הצהרת הון היא לא פעולה שמומלץ להקל בה ראש. מטבעה, נועדה הצהרת ההון לשקף את מצבו הכלכלי של התא המשפחתי נכון ליום מסוים, דבר שיאפשר בעתיד, לאחר שהתא המשפחתי יידרש להכין הצהרת הון נוספת, את בדיקת ההכנסות שדווחו למס הכנסה בתקופה שבין שתי הצהרת ההון.
 
מאחר ובמסגרת הדו"ח דנן נדרש הנישום להצהיר בפני רשויות המס על כלל הונו: נכסיו או התחייבויותיו לרבות הלוואות וכיו"ב, הצהרתו הראשונה של נישום תהווה בסיס לכל השוואה שתעשה כנגד הצהרה שתוגש במועד מאוחר יותר. ככלל, נישומים שפתחו תיק במס הכנסה, צפויים להידרש בהגשת הצהרת הון ביחס לשנת המס הקודמת למועד הפתיחה. במצב דברים זה, יהא על נישום לדווח על מצבת נכסיו באופן מפורט ומדויק, מתוך הבנה לפיה השמטת אי אילו נכסים עלולה להוות קרקע לא רצויה ליצירת הפרשי הון ביחס להצהרה מאוחרת בזמן שלא ניתן להסבירם במקורות ההכנסה שדווחו על ידי הנישום במהלך השנים שבין שתי ההצהרות. בתוך כך, משמוגשת הצהרת הון המעידה על הפרשי הון בלתי מוסברים, פקיד השומה לא יוכל להתעלם מן התוצאה העולה ממנה, אשר לעיתים מערערת באופן מוחלט את האמון בדיווח שנמסר לפקיד שומה ומעידה לכאורה על נאמנות ועל סבירות כלכלית לוקה של הדו"ח שהוגש. על כן, בפני נישומים אשר הגישו הצהרת הון ראשונה, וטרם נתבקשו בהגשת הצהרת הון שנייה, עומדת כעת האפשרות לבחון מחדש את ההצהרה אותה הגישו, ובמידת הצורך אף להגיש בקשה לתיקון ההצהרה. יש לומר כי בקשה לתיקון הצהרת הון קודמת, הנה בקשה שלא בנקל תאושר ע"י פקיד השומה, אולם סיכוייה להתקבל עולים ככל ותנומק כראוי ובאופן מקצועי. אי לכך, מומלץ לנישומים אשר הגישו לראשונה הצהרת הון מטעמם וטרם נתבקשו בהגשת הצהרת הון נוספת, וחוששים כי הצהרתם לא מולאה כראוי בין אם נוכח השמטת נכסים ובין אם נוכח טעות כזו או אחרת, לגשת לקבלת ייעוץ מקצועי בקשר עם תיקון ההצהרה.  
 
מניסיוננו הרב בתחום, בקשות לתיקון הצהרת הון שיוגשו לאחר קבלת הדרישה להגשת הצהרה נוספת, יענו בסירוב מצד פקיד השומה ובד בבד עלולות לעורר חשד לעניין ההצהרה הראשונה. נוסיף כי אף גישת בתי המשפט בסוגיה זו מאמצת לרוב את מדיניות רשות המיסים ולא אחת נקבע כי אך כאשר מתעוררת סיבה משמעותית לתיקון טעות שנעשתה בתום לב, יהא לאפשר ביצוע תיקון כגון זה. לאור האמור, על נישומים שכבר הגישו הצהרת הון מטעמם ואינם משוכנעים אודות תקינות הצהרתם, לפנות כעת לגורם מקצועי לטובת פתיחת הליך של תיקון ההצהרה. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.