מאת:

חברה שפועלת להבאת עובדים זרים מחו"ל עבור חקלאים ישראלים אינה זכאית לדווח על מס עסקאות בשיעור אפס

סעיף 30(א) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 (להלן: "החוק"), מטיל מס עסקאות בשיעור אפס על שורה של עסקאות וביניהן, בסעיף קטן 5 שבו, על מתן שירות לתושב חוץ, כשלעניין זה לא יראו שירות כניתן לתושב חוץ כאשר נושא ההסכם הוא מתן השירות בפועל, נוסף על תושב החוץ, גם לתושב ישראל בישראל, לשותפות שרוב הזכויות בה הן של שותפים תושבי ישראל או לחברה שלענין פקודת מס הכנסה רואים אותה כתושבת ישראל, אלא אם הוא שירות שתמורתו מהווה חלק מערך הטובין שנקבע כאמור בסעיפים 129 עד 133ט לפקודת המכס, לפי העניין.

במסגרת פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז שניתן לאחרונה בעניין ע"מ 17466-01-12, עוזר לחקלאי בע"מ נ' מע"מ רחובות, נדון ערעורה של חברה על סירובו של מנהל מע"מ לאשר לה מס עסקאות בשיעור אפס על תקבוליה מחברת כח אדם זרה, אשר לטענתה חל עליהם מס בשיעור אפס, בהתאם להוראת סעיף 30(א)(5) לחוק. מדובר בחברה העוסקת בהבאת עובדים זרים מתאילנד לישראל, כאשר הבאתם והשמתם נעשית על ידה באמצעות התקשרות עם מספר חברות זרות, ובהתאם לדרישות המוכתבות לה ע"י חקלאים ישראליים, בעלי ההיתרים הדרושים לצורך העסקת העובדים הזרים בארץ. לגישת החברה, החקלאי הישראלי המעסיק את העובד הזר בישראל אינו צד להסכם בינה לבין התאגיד הזר ולפיכך אין לו כל קשר לשירות הניתן לתושבי החוץ. מנהל מע"מ לעומתה, סבור היה כי מדובר במתן שירות לתאגידי חוץ בנוסף ל"תושב ישראל בישראל", מה שמהווה חריג אשר שולל את הזכות למס עסקאות בשיעור אפס המוענק בהתאם לסעיף 30(א)(5) לחוק.

בעקבות פסק דינו של בית המשפט העליון בעניין דומה (ע"א 7142/10 גמיש שירותי כח אדם נ' מנהל מס ערך מוסף באשדוד), דחה בית המשפט את ערעורה של החברה וקבע כי היא עוסקת בהבאת עובדים זרים מתאילנד בעבור חקלאים ישראלים, כאשר תנאי להשתכללות העסקה הוא קיומו של חקלאי ישראלי, אשר הוצא על שמו היתר להעסקת העובד. נדחתה טענת החברה לפיה הפרדת השירותים שהיא מעניקה לשני חוזים שונים, אחד מול החברה הזרה ואחר מול החקלאי הישראלי, יש בו כדי לסייע בידה וקבע שהיא מעניקה שירות אחד, שאינו ניתן להפרדה מבחינה מהותית, הן לחברות הזרות והן לחקלאי, לראייה, השירות שניתן לחברה הזרה ניתן רק ביחס להשמת עובדים בישראל. בית המשפט הבהיר כי המחוקק גילה את דעתו לפיה לשם שלילת הזכות למס עסקאות בשיעור אפס, לא מוטלת חובה על מנהל מע"מ להראות שמתן השירות לתושב החוץ הוא פיקציה וצירופו של האחרון נעשה בכוונה לחמוק מתשלום מס. די בקיומו של תושב ישראל שנהנה מהשירות ביחד עם תושב החוץ על מנת להצדיק את שלילת הזכות הנ"ל.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.