מאת:

החוק לעידוד השקעות הון (להלן: "החוק"), הינו אחד הכלים המרכזיים לעידוד השקעות במשק הישראלי בתחום התעשייה והטכנולוגיה. לאורך השנים נעשו בחוק מספר תיקונים שהגדירו את מטרות החוק וקבעו את מסלולי ההטבות והתנאים לקבלתן. מנתוני הביצוע לאורך השנים התברר כי רוב הטבות המס הוענקו למספר מצומצם של חברות גדולות, חלקן רב לאומיות. כמו כן, עד היום לא נקבעו קריטריונים לבחינת התועלת למשק הישראלי מהיקף עידוד זה, ולא נקבע מנגנון מעקב ובקרה לאורך שנים לגבי הטבות המס והתועלת למשק.

ביום 13.11.13, מינה שר האוצר צוות לבדיקת הטבות המס על פי החוק, וזאת במטרה לבדוק האם מתקיים איזון בין היקף ההטבות הניתנות לחברות על פי החוק, לבין תרומתן למשק הישראלי במישורים השונים. מטרה נוספת של מינוי הצוות הינה יצירת מנגנוני מעקב ובקרה אחר יעילות החוק לאורך שנים, תוך שימת לב למידת האטרקטיביות שהחוק מייצר ביחס לתחרותיות הבינלאומית.
במסגרת עבודתו, יבחן הצוות את מטרות החוק והיקפן, הקריטריונים ומסלולי ההטבות להשגת מטרות אלו, התאמת מסלולי התמיכה המסורתיים לכלכלה הגלובלית, המנגנונים להגבלת ההטבות במקרים המתאימים, ואת הקריטריונים למדידת יעילות ההטבות ותרומתן למשק הישראלי. בנוסף, הצוות יקבע מנגנוני מעקב ובקרה אחר יישום החוק לאורך שנים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.