מאת:

כזכור, ביום 1.2.12 נתן בית המשפט העליון את פסק דינו בע"א 8114/09 משה מלכיאלי נ' פקיד שומה אשקלון, ושבו נפסק כי דרישת אי התלות בין מקורות ההכנסה של בני זוג כתנאי לזכאות לחישוב נפרד על הכנסותיהם מהווה חזקה חלוטה שאינה ניתנת לסתירה. משמעות הדבר היא כי במקרים שבהם מקורות ההכנסה של בני הזוג תלויים זה בזה, כגון במקרה של בני זוג העובדים בעסק שבבעלותם המשותפת או בבעלות של אחד מהם, אין לאפשר שומות מס נפרדות, זאת אף אם ביכולתם של בני הזוג להוכיח כי גובה הכנסותיהם נקבע על פי שיקולים ענייניים בלבד.

הפסיקה הנ"ל, שתוצאתה היתה הגדלת חבות המס למספר רב של זוגות נשואים בארץ, הובילה למחאה וקולות רבים קראו לשינוי רוע הגזרה.
בהתאם לאמור, במסגרת הודעה שפרסם משרד האוצר ביום 7.8.13, צויין, כי שר האוצר הודיע כי יפעל לביטול חישוב המס המאוחד לזוגות נשואים העובדים באותו עסק. לשם השגת מטרה זו, הנחה שר האוצר את מנהל רשות המיסים, מר משה אשר, להתחיל ולקדם את הצעת החוק לביטול חישוב המס המאוחד.
ביום 11.11.13 אישרה ועדת שרים לחקיקה פה אחד את הצעת החוק שהגיש שר האוצר, המבטלת את חישוב המס המאוחד לזוגות נשואים העובדים באותו עסק. משמעות הצעת החוק הינה שכל אחד מבני הזוג שעבודתו נחוצה והכנסותיו עומדות ביחס ישיר לתרומתו לייצור ההכנסה בעסק, יהנה מחישוב מס נפרד, על פי מדרגות המס של שכרו, ויוכל ליהנות גם מנקודות הזיכוי והטבות המס המגיעות לו. תחולת הצעת החוק היא מיום 1.1.14. 
נציין כי כיום, זכאים זוגות נשואים העובדים באותו עסק לחישוב מס נפרד עד לסכום של כ- 50,000 ₪ בשנה. 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.