מאת:

רבים אולי לא יודעים, אך ניתן לעקוף את חנויות הרהיטים ולהוזיל את המחיר באופן ניכר על ידי ביצוע יבוא אישי של מוצרי ריהוט. למשל, במידה וראיתם בחלון הראווה רהיט אשר מצא חן בעיניכם, שאלו את המוכר מי היצרן, היכן יוצר הרהיט, והאם יש לו שם מסחרי או מספר קטלוגי. חיפוש פשוט בגוגל יוביל אתכם אל אתר היצרן שם תמצאו את פרטי ההתקשרות עימו, וכמו כן תוכלו לראות מבחר גדול של רהיטים נוספים שלא היו בחנות. כעת עליכם לברר עם היצרן כמה עולה לרכוש את הרהיט ישירות ממנו, ובנוסף בררו בעבור עמיל המכס מה משקל המשלוח ומה הנפח שלו.

כאשר אתם מחשבים את כדאיות העסקה זכרו כי רהיטי עץ ומתכת מחויבים בתשלום מכס של 12% ובנוסף אל תשכחו לחשב מע"מ של 18% ובסך הכל מדובר בתשלומים עקיפים בשיעור של כ-30%. בנוסף בררו עם חברות משלוח את עלות המשלוח של המכולה, אשר בד"כ נגזרת מהמשקל והנפח של הריהוט ומאופן ההובלה (ימי או אווירי). על מנת שרכישה מסוג זה תהיה כדאית צריך שעלות הייצור של הרהיט תהיה זולה יחסית ולכן כאשר אתם מחפשים אחר רהיטים לייבוא אישי מומלץ למקד את החיפושים במדינות המזרח הרחוק כגון סין והודו שם הייצור נחשב לזול באופן יחסי. אפשרות נוספת היא לייבא ממדינות כמו ארה"ב המקיימות עם ישראל הסכם סחר חופשי ובכך לחסוך לחלוטין את תשלום המכס.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.