מאת:

בשנים האחרונות, מנהלות רשויות המס של ישראל וארה"ב מאבק משמעותי ונרחב במעלימי המס. שתיהן יחד וכל אחת לחוד.
במסגרת מאבק זה, חוקקה ממשלת ארה"ב את חוק הFATCA   (The Foreign Account Tax Compliance Act ) במסגרתו, חייב כל אזרח ארה"ב המחזיק בנכסים פיננסיים בחשבון בנק מחוץ לארה"ב מעל סכום מסוים (50,000$) לדווח על כך לרשות המיסים של ארה"ב מידי שנה.
בנוסף, מחייב חוק זה את הגופים הפיננסיים הזרים לדווח ישירות לרשות המס של ארה"ב אודות חשבונות בנק המנוהלים על ידיהם והמוחזקים על ידי אזרחי ארה"ב.
 
בחוק דנן, ניצלה ארה"ב את מעמדה ככלכלה החזקה בעולם תוך איום בהטלת חרם כלכלי על מוסדות פיננסים זרים אשר יפעלו בניגוד לחוק, ובכך פגעה בחיסיון ממנו נהנו לקוחות המוסדות הפיננסים בכל העולם.
כפועל יוצא מחוק זה, הועבר לידי רשות המיסים של ארה"ב מידע על אזרחי ארה"ב המחזיקים חשבונות בנק במדינות רבות בעולם ובכך תם חיסיון המידע אשר היה קיים עד כה בבנקים רבים בעולם. מגמת הסרת החיסיון הולכת ומתגברת כל העת וכך, מרחיבה רשות המיסים של ארה"ב את מעגל הפיקוח על אזרחיה.
 
בתוך כך, אף המוסדות הפיננסים במדינת ישראל כפופים לחוק ה FATCA  וכיום, מחתימים הבנקים את לקוחותיהם הקיימים והחדשים אשר להם אזרחות אמריקאית על טופס ויתור סודיות המתיר לבנק לדווח לרשות המס של ארה"ב על חשבונות אלו המנוהלים בארץ, בכפוף לחוק ה FATCA.
במסגרת הידוק היחסים בין רשויות המס של ישראל וארה"ב, נפגשו השבוע נציגי הרשויות והגיעו להבנות בדבר הרחבת מתכונת העברת המידע, באופן שיביא לחילופי מידע הדדיים מוגברים בין המדינות.  מתוך כך, רשויות המס יוכלו להעביר באופן שוטף למדינה אחת מידע על תושביה של המדינה השנייה, ובכך, יביאו להידוק הפיקוח על מעלימי המס.
 
למותר לציין כי העלמת מס, הן בארה"ב והן בישראל, מהווה עבירה פלילית, וככזו, מסכנת את מעלים המס הן בתקופת מאסר בפועל והן בקלון פלילי וחברתי לשארית חייו.
נדגיש כי לשם הגנה מהליך פלילי ומהסיכון שבהעלמת המס, מומלץ לפנות לעו"ד בקיא ומנוסה ולפנות דרכו אל רשות המס בהליך גילוי מרצון. במסגרת הליך זה, פונה הנישום אל רשות המס ומדווח מרצונו החופשי על כספים אשר לא דווחו בעבר.
הליך זה מקנה לנישום חסינות מפני ההליך הפלילי, מלבין את הכנסותיו באופן חוקי, בכפוף לתשלום המס המתבקש.
תנאי הבסיס להחלתו של נוהל גילוי מרצון הוא כי לא מתקיימת חקירה בדבר העלמת מיסים באשר לנישום הפונה לגילוי מרצון וע"כ מומלץ לפעול בהקדם האפשרי לעו"ד הבקיא בהליך זה ולהקדים את רשות המיסים.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.