מאת:

נוכח המגמה הניכרת היטב בימים אלו, במסגרתה אנשי עסקים שעזבו את ישראל והעתיקו את מרכז חייהם למקומות שונים בעולם, מבקשים לבחון את האפשרות לחזור לישראל, מצאנו לעשות מעט סדר בדברים במסגרת רשימה זו.
מטבע הדברים, עבור יחידים שעזבו את ישראל ושוקלים חזרה ארצה, סוגיית המס עלולה להוות שיקול מהותי בהחלטתם.

חשוב לזכור כי הגדרתו של אדם כתושב ישראל, תושב חוזר או כתושב חוץ משליכה במישרין על  מעמדו המיסויי של אותו אדם ומתוך כך על חבויות המס החלות עליו. בעבר, פקודת מס הכנסה הגדירה אדם כ-"תושב חוץ" על כל "מי שאינו תושב ישראל". יחד עם זאת, החל מיום 1.1.07 הורחבה ההגדרה של "תושב חוץ" מתוך מטרה לאפשר וודאות לנישומים, זאת באמצעות החלת מבחן טכני, כמותי, אשר עמידה בתנאיו יש בה כדי לסווג יחיד כתושב חוץ.

תושב חוץ מוגדר בפקודת מס הכנסה כמי שאינו תושב ישראל, וכן יחיד אשר שהה מחוץ לישראל 183 ימים לפחות בכל שנה, בשנת המס, ובשנץ המס שלאחריה, וכן יחיד שמרכז חיין לא היה בישראל בתקופה הנבחנת.

תיקון  זה, שכאמור נועד בכדי ליצור וודאות אצל הנישומים, מאפשר לנישומים אגב כך את תכנון מעשיהם מראש. בהתאם לתיקון, מעמד של "תושב חוץ"  יכול לקבל אף מי ששהה בחו"ל 183 ימים לפחות בשנה, הן בשנת המס הנבחנת והן בשנה העוקבת, ומרכז חייו לא היה בישראל בשתי שנות המס שלאחר שנתיים אלו. יוצא אפוא, כי ייתכנו מקרים של ניתוק תושבות באופן חד כבר החל ב- day one ואף קודם לכן. זאת בניגוד לפרקטיקה הנהוגה על ידי רשות המסים לפיה ניתוק התושבות הנו בדרך כלל תהליך הדרגתי. בהתאם לחזקה דנן ניתוק התושבות הנו מיידי.

מן הראוי להוסיף כי לעניין תושבי חוץ, שומרת ישראל על זכות המיסוי בהתאם לשיטה הטריטוריאלית, היינו, תושב חוץ יחויב במס על הכנסתו הפירותית ו/או ההונית, אשר הופקה או נצמחה בישראל, זאת בכפוף לקיומה של אמנה למניעת כפל מס.

כאמור, תושב חוץ יחויב במס בישראל רק אם הפיק הכנסות פרותיות או הוניות בישראל בהתאם לכללי המקור כאמור, הכל בכפוף לקיומה של אמנה למניעת כפל מס בין ישראל למדינתו של הנישום.
לאור האמור לעיל, ישנה חשיבות רבה בקבלת ייעוץ משפטי- מיסויי בטרם החזרה ארצה, שיהא בו כדי להסביר ליחיד את זכויותיו וחובותיו במישור המס, הצומחות מחזרתו הצפויה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.