מאת:

לשכירים ישראלים, המועסקים בחו"ל ע"י מעביד ישראלי, נוצרות הוצאות ייחודיות הנובעות מעבודתם בחו"ל.

לאור האמור, ועל מנת שמצבם של השכירים הנ"ל לא יורע ביחס לשכירים המועסקים בישראל,  מתירים כללי מס הכנסה (בעלי הכנסה מעבודה בחוץ לארץ), תשמ"ב-1982 (להלן: "הכללים") ניכוי הוצאות פרטיות (כגון הוצאות על חינוך לילדים והוצאות טיפול רפואי). בנוסף, נקבעו במסגרת הכללים מדרגות מס ושיעורי מס ייחודיים.
במהלך השנים האחרונות הורדו שיעורי מס ההכנסה בישראל באופן משמעותי וכן בוצע ריווח של מדרגות המס, נתון שהוביל לשחיקה משמעותית בהטבות שהקנו הכללים לאלה שנשלחו לעבוד בחו"ל, כך שבחלק מן המקרים חישוב המס ה"רגיל" בהתאם להוראות הפקודה, נתן תוצאה טובה יותר מבחינת גובה המס לתשלום.

נוכח האמור, רשות המיסים ניהלה במשך תקופה ארוכה דיונים בנושא עם הממונה על השכר, החשב הכללי, הממונה על התקציבים, נציגי משרד החוץ ומשרד רוה"מ, עד שהושגה הסכמה נרחבת אודות הצורך בתיקון הכללים.

בהמשך להסכמה שהושגה כאמור לעיל, העביר לאחרונה שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, לוועדת הכספים תקנות שעניינן תיקון השחיקה שנוצרה בהטבות בחישוב המס בעד משכורותיהם של שכירים של מעסיקים ישראליים, לרבות המדינה, הנשלחים לעבודה בחו"ל.

עיקרו של המודל החדש הוא השוואת מדרגות המס, שיעורי המס והפטורים לאלה החלים על הכנסת עבודה של עובדים בישראל, כאשר יתר ההוצאות המותרות בניכוי נותרו בעינן, למעט הגדלת התקרה להוצאות חינוך.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.