מאת:

באחרונה התקבל בבית המשפט המחוזי בתל אביב פסק דין תקדימי אשר עשוי להגביל מאוד את יכולתו של פקיד השומה לגבות מיסים באופן רטרואקטיבי עבור תשלום מס לשנים סגורות מחמת התיישנות. השופטת חדווה וינבאום וולצקי שישבה בדין קיבלה את עיקר טענותיו של המערער אשר יוצג על ידי עורכת הדין יאנה שפירו ממשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, צדרבוים, עמיר, מזרחי. פסק הדין התקדימי משפיע רבות על תביעות מס קיימות וכמו כן על נישומים עתידיים אשר כעת יתכן כי שומת המס  שלהם תפחת באופן ניכר.

הסוגייה שנדונה בפסק הדין היתה בעניין הגידול הלא מוסבר בהונו של הנישום בעל נגריה. הסיפור החל כאשר פקיד השומה הבחין כי במהלך 5 שנים גדל הונו של הנישום בצורה משמעותית וללא הסבר המניח את הדעת.  כיוון שהנישום לא דיווח על כך לרשויות המס החליט פקיד השומה כי מרגע שנודע דבר גידול ההון הרי  שיש למסותו באופן רטרואקטיבי.

הבעיה היא שחלק מהשנים בהן חל הגידול בהון עברו מזמן וחלה עליהן ההתישנות של דיני המיסים, כלומר מדובר "בשנים סגורות". פקיד השומה מצידו החליט כי הוא מתיחס לגידול בהון כאילו קרה כולו בשנים המאוחרות יותר, כלומר "בשנים הפתוחות" לשומה.

חשוב לציין כי להפרשי ההון המחושבים על בסיס שתי הצהרות ההון מתווסף אף רכיב  ה"שימושים", קרי, הוצאות שהוציא הנישום בכל התקופה המחושבת, לרבות תשלומי מס הכנסה וביטוח בריאות אשר הוצאו הן בשנים הסגורות והן בשנים הפתוחות. כל הסך האמור, הכולל את ההפרשים הנובעים משתי הצהרות ההון בתוספת ה"שימושים", מתווסף כתוספת הכנסה לשנים הפתוחות בלבד, זאת בין אם ההוצאות שחושבו במסגרת ה"שימושים" הוצאו בשנים הסגורות ובין אם לאו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.