מאת:

ברזיל היא המדינה הגדולה ביותר בשטחה ובאוכלוסייתה בדרום אמריקה והחמישית בשטחה ובאוכלוסייתה בתבל. לרגל ציון יום הרפובליקה של ברזיל, ב–15 לנובמבר, נערוך סקירה קצרה אודות ברזיל וכלכלתה, קשריה המסחריים-עסקיים עם ישראל וההזדמנויות העומדות בפני משקיע או יצואן ישראלי.

ברזיל נחשבת כיום לאחת הכלכלות החזקות ביותר ומדורגת שישית בעולם. תחזיות צופות כי עד שנת 2050 תעלה בשתי דרגות אל המקום הרביעי. מדובר במדינה שהולכת ומתפתחת בצורה מרשימה, במיוחד בשנים האחרונות, ובעלת פוטנציאל להיות אחת המעצמות החזקות בעולם. כיום רמת התשתיות במדינה אינה מספקת ורמת החיים הממוצעת במדינה נמוכה בהשוואה למדינות המערב ולכן צפויה מגמת שיפור כלכלי בשנים הקרובות שיכלול צמיחה, בניית תשתיות, קיטון העוני וצמצום פערים חברתיים. מגמה זו, מתאפשרת הודות למשאבי הטבע הרבים בהם התברכה המדינה ולאור אירוח אירועי המונדיאל בשנת 2014 והאולימפיאדה בשנת 2016 – אירועים המחייבים את המדינה בפיתוח תשתיות מהיר מחד, ומהווים מקורות הכנסה משמעותיים מנגד.
 
שיעורי המס בברזיל עומדים על 7-27 אחוז ליחידים, 25-34 אחוז לחברות, 7-25 אחוז מע"מ, 15 אחוז על רווחי הון וכן 10-15 אחוז על דיווידנד כאשר קיימת הטבה מיוחדת לדיווידנד המשולם לחברה זרה – פטור גמור ממס. ברזיל חתומה על כ-30 אמנות למניעת כפל מס עם מדינות שונות. אמנה כזו נחתמה עם ישראל בשנת 2002 ונכנסה לתוקף בשנת 2006. האמנה מסדירה ומחלקת את חיובי המס בין המדינות ככל שמדובר בהכנסה החייבת בשתיהן ע"פ חוקי המס של כל אחת מהן וזאת על מנת להימנע מגביית מס כפול על הכנסה, דבר שיהפוך את המסחר בין המדינות לאטרקטיבי פחות. שיעורי המס שקובעת האמנה הם 15 אחוז על ניכוי מס במקור מתשלומי ריבית, 10-15 אחוז מתמלוגים וכן 10-15 אחוז על דיווידנדים. הסכם נוסף שנחתם בין ישראל לברזיל והיווה פריצת דרך משמעותית במסחר בין המדינות הוא הסכם אס"ח - הסכם זה נחתם בשנת 2007 אל מול המרקוסור שהוא גוש הסחר החמישי בגודלו בעולם הכולל את מדינות ברזיל, ארגנטינה, אורוגוואי ופרגוואי. מיד עם כניסתו לתוקף בשנת 2010 הוסרו המכסים על כ-40 אחוז מהמוצרים ועל פי ההסכם, בתשע השנים שלאחר כניסתו לתוקף, תושלם בהדרגה הסרת המכסים על מרבית המוצרים הנסחרים בין המדינות. הסכם זה פתח רשמית את שערי המסחר בין המדינות והסיר חסמים וקשיים רבים שהיו קיימים במסחר ביניהם עד אז. נכון להיום, מדובר בהסכם סחר ראשון שנחתם בין מרקוסור לבין מדינות מחוץ לאמריקה הלטינית, עובדה המקנה יתרון יחסי לייצוא הישראלי לעומת ייצוא מתחרה מאירופה ומארצות הברית למרקוסור.

על סמך הסכמים אלו, גדל עם השנים היקף המסחר בין המדינות והסתכם בשנת 2010 בכ-1.2 מיליארד דולר. ברזיל מהווה כיום את שותפת הסחר מספר 17 של ישראל. תחומי הייצוא העיקריים מישראל לברזיל הם כימיה – בעיקר דשנים, מכונות ומכשירים חשמליים. תחומי הייבוא העיקריים מברזיל לישראל הם בשר בקר קפוא, סויה וכימיקלים.

עו"ד אלי דורון שותף ומייסד משרדנו מוסיף נקודה חשובה במסחר בין המדינות: "כיום לאור ההסכמים בין המדינות ולאור הפוטנציאל העסקי הגלום בברזיל, אנו נתקלים יותר ויותר במשקיעים ויצואנים רבים המתעניינים בהרחבת עסקיהם למדינה זו" מוסיף עו"ד דורון ואומר "חשוב לזכור כי על ידי תכנון מס נכון ניתן לצמצם את שיעור המס בישראל על הכנסות המתקבלות מפעילות עסקית בברזיל וכמו כן לפטור חברה ישראלית בברזיל מתשלום מס בישראל על משיכת דיווידנד, תוך הסתמכות על הסכמי הסחר בין המדינות ושימוש במנגנון "המס העקיף" בישראל, מה שהופך את הפעילות העסקית בברזיל לאטרקטיבית אף יותר בעבור המשקיע הישראלי."

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הבנקים ותפקידם החדש - “שומרי הסף”

מאת: אלי דורון, עו"ד

מאמר זה יסקור את הרקע לשינוי, את תפקיד הבנקים כשומרי סף, את השלכותיו על הלקוחות ואת האתגרים הכרוכים בכך.

תפקידן של אמנות למניעת כפל מס עליהן ישראל חתומה

מאת: אלי דורון, עו"ד

במאמר זה נבחן את תפקידן המרכזי של אמנות אלה, את תרומתן ליציבות הכלכלית והמשפטית, וכן נעמוד על מנגנוני היישום שלהן.

חילופי מידע בין בנקים במדינות ה-OECD על בסיס תושבות בעלי החשבון

מאת: אלי דורון, עו"ד

CRS חולל מהפכה בתחום חילופי המידע הפיננסי והגביר משמעותית את השקיפות של חשבונות בנקים ברחבי העולם. חקיקה זו מקשה על העלמות מס ושימוש במקלטי מס לא-מדווחים, תוך יצירת מערכת גלובלית לאיסוף והעברת מידע בין רשויות המס. עם זאת, עדיין קיימים אתגרים ביישום אחיד של הכללים.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.