מאת:

בעולם של "שוק חופשי" קורה לעתים שיזמים לצד אנשים מן השורה מבקשים לייבא לארץ מוצרים שונים מרחבי הגלובוס.
המסגרת המשפטית העוסקת בחוקיות היבוא מורכבת ממספר רב של חוקים ודינים המטילים הגבלות, איסורים ודרישות שונות על טובין ביבוא.
 
הדרישות הללו נעות בין איסור ייבוא מוחלט, לבין חובת רישוי, אישורים שנתיים, תקן וסימון. לטובת אלה שזה להם ה-"צעד הראשון" בתחום ננסה להתמקד "בטובין שמחייב רשיונות יבוא". הצו המוכר ביותר לעוסקים בתחום הוא "צו יבוא חופשי". התוספת השנייה לצו זה היא המוכרת ביותר וכוללת טובין שבגינם יש להמציא היתרים בדמות רשיונות יבוא. צו נוסף שחשיבותו לא פחותה הוא "צו מתן רשיונות יבוא – 1939" שעדיין קיים חרף מועד החקיקה הישן. הצו האחרון אוסר על ייבוא כל סחורות לישראל, למעט אלה שהושג בעניינן רשיון שניתן ע"י מנהל המכס ומע"מ או כל רשות מוסמכת, ובלבד שימלאו כל התנאים המצורפים לאותו רשיון.

ישנם שלל רשיונות שונים לייבוא מוצרים ולכל רשיון מוחל מכלול שיקולים ותנאים שיש לעמוד בהם על מנת לקבלו. בהתאם להוראות צו יבוא חופשי, בתוספת הראשונה שבצו, נקבע ברשימה כל הטובין שלצורך ייבואם נחוץ רשיון ייבוא.  אולם, ובניגוד להוראות סעיף 2 לצו מתן רשיונות ייבוא, ניתן לייבא לארץ טובין ללא רשיון ייבוא ככל שאלו נמנים על רשימת פרקים ספציפיים בתעריף המכס.
 

לאילו טובין נדרש רישוי?

• טובין שפורטו בתוספת הראשונה לצו יבוא חופשי.
• טובין מארצות אסורות.
• טובין שפורטו בתוספת הרביעית לצו יבוא חופשי.
• טובין שמחוץ לפרקים הספציפיים כאמור לעיל לתעריף ואשר רשיון יבוא כללי לא חל עליהם.
• טובין שחוק ספציפי מטיל עליהם חובת רישוי.
• טובין שיובאו על פי מכסה.

להשלמת התמונה ניקח לצורך העניין, כדוגמא, רשיון לייבוא צמחים ומוצרי צמחים לישראל באופן מסחרי:
1.
 ראשית, קיים איסור להכניס צמחים ומוצרי צמחים לארץ ללא היתר השירותים להגנת הצומח ולביקורת.
2. לקבלת רשיון ייבוא יש להגיש טופס בקשה 45 יום מראש (בהתאם לסוגי היבוא) במחלקה ליבוא בשירותים להגנת הצומח ולביקורת בבית דגן.
3. מידע בנושא אישורי יבוא ואופן מילוי טופס הבקשה ניתן לקבל מאיש הקשר.
4. לבקשה שתאושר, יונפק רשיון יבוא ובו יצוינו תנאי יבוא המוצר, דרישות להצהרות ותנאי יבוא נוספים, בהתאם לדרישות השירותים להגנת הצומח ולביקורת.
5. הצהרות אלו יופיעו בתעודת הבריאות המלווה את המשלוח מארץ המקור.
6. בשעת הזמנת חומר צמחי בחו"ל יש להעביר עותק רשיון היבוא לספק על מנת שימלא אחר כל התנאים המפורטים ברשיון.
7. במקרה בו נדחית בקשה, יישלח מכתב דחייה בצירוף סיבות הדחייה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.85 ע"י 7 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.