מאת:

פרק שביעי 1 לחוק לעידוד השקעות הון, תשי"ט-1959 (להלן: "החוק"), מעניק הטבות מס ללא הגבלת תקופה בגין בניינים להשכרה.

"בנין להשכרה" מוגדר במסגרת החוק כבנין שאושר כנכס מאושר, שלפחות מחצית שטחו מיועדת להשכרה למגורים ובלבד שבנייתו נסתיימה אחרי יום 31.7.1988. לעומת זאת, "בניין חדש להשכרה" מוגדר במסגרת החוק כבניין להשכרה שמתקיים בו גם אחד מאלה:

(1) הוא אושר החל ביום 1.1.2009;
(2) הוא אושר לפני יום 1.1.2009 והושכר לראשונה אחרי יום זה;
(3) החלק המושכר בבנין הושכר לראשונה לפני יום 1.1.2009 לתקופה שלא פחתה מ- 5 שנים, ואחרי יום 1.1.2009 ובתום התקופה כאמור, הושכר, כולו או חלקו, אך לא פחות ממחצית שטחו, לתקופת השכרה נוספת שלא פחתה מ- 5 שנים.

המינהלה רשאית לאשר, לגבי בנין פלוני, כי רק חלק ממנו יהיה בנין להשכרה, אם נתקיימו תנאים אלה:


(1) בחלק המאושר יש לפחות 8 דירות מגורים ובבנין חדש להשכרה בחלק המאושר יש לפחות 6 דירות מגורים;
(2) לאדם שהוא בעל הזכויות בחלק המאושר, במועד תום הבניה או במועד קבלת הטבות המס, אין זכות כלשהי בחלק אחר של הבנין והוא אינו קרוב של אדם אשר לו זכות כאמור; לענין זה "זכויות" הן זכות בעלות או שכירות, ובאיגוד מקרקעין - זכות בהונו או בכוח ההצבעה בו.
יצוין כי כל הטבת מס הניתנת בשל דירה בבנין להשכרה תהיה מותנית בכך שתקופת השכירות לפי כל חוזה שכירות של דירה בבנין לא תקטן מ- 3 שנים.

כמו כן, בעל בנין להשכרה יהיה זכאי להטבות מס, אם לפחות מחצית משטח הרצפות של הבנין הן דירות שהיו מושכרות למגורים במשך 10 שנים לפחות מתוך 12 השנים שלאחר תום הבניה ולא נעשתה לגביהן מכירה לפני שחלפו 10 שנות השכרה כאמור.
לעומת זאת, בעליו של בנין להשכרה שהושכר לראשונה בתקופה שמיום 1.9.1991 ועד ליום 31.12.2006, וכן בעליו של בנין חדש להשכרה, יהא זכאי להטבות מס, אם לפחות מחצית משטח הרצפות של הבנין הן דירות שהיו מושכרות למגורים ושתקופת ההשכרה הממוצעת שלהן היתה 5 שנים לפחות מתוך 7 השנים שלאחר תום הבניה, ובלבד שלגבי מחצית משטח הרצפות של הבנין לא נעשתה מכירה לפני שחלפו 5 שנות השכרה.

ביחס לגובה דמי השכירות הממוצע לדירה בבנין להשכרה למגורים, לא יעלה זה על סך חודשי של 6,200 ₪ כאשר החישוב ייעשה לפי סה"כ דמי השכירות של כל הדירות בבנין (כולל אלו שאינן מקבלות הטבה או מקבלות הטבה חלקית). לגבי דירות שבהן גובה דמי השכירות החודשיים נע בין 6,200 ₪ ל- 8,000 ₪, תינתן הטבת המס על סך של 6,200 ₪ בלבד ולגבי דירות שבהן גובה דמי השכירות החודשיים עולה על 8,000 ₪, לא תינתן הטבת מס. לדירות מרהטות יתווספו 10% מעל דמי שכירות אלה. כמו כן, על אזור הפריפריה לא יחולו מגבלות אלו לגבי גובה דמי השכירות החודשיים.
 

הטבות המס המוענקות:

מבין הטבות המס המוענקות במסגרת החוק לבניין להשכרה ניתן למנות את ההטבות הבאות:

שיעור הפחת:

שיעור הפחת על דירה בבנין להשכרה - 10%;
שיעור הפחת על דירה בבנין להשכרה שהושכר לראשונה בתקופה שמיום 1.9.1991 ועד ליום 31.12.2006, ולגבי בניין חדש להשכרה - 20%.
הושכרה הדירה למגורים במשך חלק משנת המס, יהא בעל הדירה זכאי לחלק יחסי מהפחת האמור.
 

שיעורי המס על הכנסה חייבת או שבח ריאלי ממכירה או מהשכרה של בנין חדש להשכרה:

(1) לגבי חברה - 11%;
(2) לגבי חברת משקיעי חוץ - 18% או לפי הנמוך מבין 10% ו- 15% בהתחשב בשיעור השקעת החוץ שבה;
(3) לגבי יחיד - 20%;
 

פטור ממס שבח ומס מכירה:

מכירת בנין להשכרה או בנין חדש להשכרה, פטורה ממס שבח וממס מכירה בהתקיים מספר תנאים.
 

מועד אישור הבניין:

לבסוף, מן הראוי להדגיש כי אישורו של הבניין כנכס מאושר, ואשר דרוש לשם קבלת הטבות המס, חייב להיעשות בטרם תחילת פעולת הבנייה שלו.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.