מאת:

רשויות המס בקפריסין הורידו בצורה דרסטית את שיעור המע"מ בגין השכרה ורכישה של יאכטות בשטחם. כתוצאה מהטבה זו  צנחו משמעותית באחת מחירי היאכטות  ומחיר ההפלגה לאורך חופי קפריסין והאיחוד האירופי. מסתמן כי התחביב אשר בעבר נחשב לסמל האקסקלוסיביות, הופך בימים אלו זמין לקהל חדש  ויאכטה של עד שמונה מטרים ניתן כעת לרכוש  החל  בכמה עשרות אלפי שקלים כעת, לאחר ההקדמות והמספרים נותר רק לומר כי, תחום השייט הפך זמין מאי-פעם ובפעם הבאה ששוקלים חופשה חוויתית ומיוחדת עם המשפחה או למקום העבודה, כדאי לזכור את אופציית ההפלגה לאורך חופי אירופה אשר הפכה כעת רלוונטית עבור רבים.


בעבור חברות ישראליות הפכה בשנים האחרונות קפריסין לפלטפורמה אטרקטבית לסחר בינלאומי. האי השכן אשר ממקום במרחק 35 דקות טיסה מישראל, שהיה ידוע בעיקר בשל ענף התיירות שבו, הופך בשנים האחרונות  לשער הכניסה לשוק האירופי. הסיבות לכך הן כי קפריסין כיום הינה חברה מן המניין באיחוד האירופה, ובנוסף מציעה הטבות מס רבות כגון: מס חברות נמוך (10%) והטבות מע"מ משמעותיות. בשל יתרונות אלו הופכת קפריסין בהדרגתיות למרכז סחר בינלאומי פופולארי.

באחרונה החלה ממשלת קפריסין במתן הטבות מע"מ משמעותיות לאנשים וחברות המעוניינים להפליג ביאכטות במימי האיחוד האירופי. אם בעבר נחשב עיסוק זה למנת חלקו של האלפיון העליון, הרי שכיום מאפשרות ההטבות להרחיב את מעגל האנשים המצומצם שעוסק בתחביב זה, ולמשוך נופשים וסקיפרים חדשים.

יש לציין כי, שיעור המע"מ בקפריסין עומד על 17%, ואילו לאחר ההטבה ניתן להגיע לשיעור של 4.42% בלבד. מדובר למעשה בהנחה על רכישת יאכטה, וכמו כן על השכרת יאכטה לתקופה שבין מספר חודשים ועד 4 שנים. שיעור ההנחה נקבע לפי שני קריטריונים עיקריים: אורך היאכטה ומשך השהייה בתחומי האיחוד  האירופי.

על מנת להנות משיעורי המס המופחתים יש לעמוד תחילה בשורת התנאים הבאה:
1. החברה אשר ממנה שוכרים את כלי השייט תהיה חברה קפריסאית (שהתאגדה בקפריסין).
2. עם כניסת חוזה השכירות לתוקפו יש להפליג  קודם כל בשטח קפריסין למשך חודש ימים.
3. על הסכם השכירות לכלול אופציה לפיה בסיום תקופת השכירות יוכל השוכר לרכוש את היאכטה.
4. יש צורך בפנייה לרשות המס הקפריסאית ובהגשת בקשה להפחתת מס.

עם כל זאת ראוי לציין זו אינה מהווה תחליף לחוות דעת משפטית, ואין להסתמך על תוכן הכתבה לבדו בלי התייעצות משפטית.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.