מאת:

בדברי ההסבר להצעת החוק שהונחה על שולחנה של הכנסת בתאריך 9.7.12 ע"י חבר הכנסת מאיר שטרית, נאמר כי זוגות צעירים ורוכשי דירות רבים נאלצים לקחת משכנתאות עם החזרים חודשיים גבוהים מאד. עקב כך רבים מהם נשארים בדירתם הקנויה חסרי אמצעים לקיום סביר, בשל  ההשתעבדות להחזרי המשכנתא שהולכים וגדלים.

לפיכך, מציע מאיר שטרית בהצעת החוק שהגיש, להקל בנטל המשכנתא של רוכשי דירה יחידה באמצעות ניכוי הוצאות הריבית שמשולמות בגין משכנתא בגובה של עד שישה אחוזים לשנה.

בהתאם להצעת החוק תשונה פקודת מס הכנסה ולאחר ס' 17 יוסף סעיף 17 א' שתוכנו יהיה:
"ניכוי ריבית על משכנתא"
17א (א) לשם בירור הכנסתו החייבת של יחיד שהוא בעל דירה המשמשת למגוריו, רשאי הוא לנכות את  הריבית הריאלית ששילם באותה שנת מס על הלוואה שנטל לשם מימון רכישת אותה דירה, ובלבד שהתקיימו כל אלה:
• הנישום הוא תושב ישראל.
• אין בבעלותו של הנישום, או בבעלות בן זוגו או ילדיו הסמוכים על שולחנו דירת מגורים נוספת.
• מחיר הדירה שבשלה נלקחה ההלוואה אינו עולה על  1,500,000 שקלים חדשים.
• ההלוואה ניתנה על ידי תאגיד בנקאי כמשמעותו בחוק הבנקאות (רישוי), התשמ"א–1981, או על ידי מבטח כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), התשמ"א–1981.
• 17א (ב) גובה הריבית שתותר בניכוי לא יעלה על שישה אחוזים לשנה; שר האוצר, באישור ועדת הכספים של הכנסת, רשאי לשנות שיעור זה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.