מאת:

לאחרונה, נוכח שאיפתה של פנמה להתקבל כחברה מן המניין בארגון ה-OECD, הרחיבה המדינה ממרכז אמריקה את רשת האמנות למניעת כפל מס עליהן היא חתומה ובתוך כך נחתמו אמנות מס חדשות מול מספר לא מבוטל של מדינות ובכלל אלה אף מול מדינת ישראל.

פנמה, שבמשך שנים רבות נחשבה למקלט מס אטרקטיבי במיוחד עבור משקיעים ישראלים בעיקר נוכח שיטת המיסוי הטריטוריאלית וכללי הדיווח המקלים שהונהגו בה, עוברת בימים אלה הליך קודיפיקציה שורשי בדיני המס, בניסיון להתאימם, במידת האפשר, לעקרונות ה-OECD ביחס לסוגיות מס שונות ובכלל אלה סוגיות תושבות, מוסד קבע, מחירי העברה וכיו"ב.

אמנת המס החדשה מול פנמה

לדידנו, אמנת המס החדשה מחייבת הדלקת נורת אזהרה בקרב ציבור המשקיעים הישראלים הפועלים בפנמה באמצעות חברות פנמיות ו/או פלטפורמות מס בינלאומיות כאלו ואחרות, שהרי אך הגיוני כי במצב הדברים הנוכחי עלולה רשות המיסים בישראל לקבל מרשויות המס בפנמה מידע אודות פעילותם של כל אותם ישראלים במדינה. סביר כי מידע כגון דא עלול מטבע הדברים להצמיח חיובי מס מהותיים בישראל, זאת הן במישור האזרחי והן במישור הפלילי.

במצב דברים זה, אין לנו אלא להמליץ לכל אותם ישראלים הפועלים בקונסטלציה כזו או אחרת בפנמה לפנות לאלתר לקבלת ייעוץ מס ביחס להשלכות המס בישראל הצומחות מפעילותם. יודגש כי במקרים מסוימים טיפול משפטי-מיסויי נכון, יכול, אגב הליך של גילוי מרצון כלפי רשויות המס, למנוע פתיחתם של הליכים פליליים לא נעימים, זאת בלשון המעטה.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.