החל משנת 2018 הכניסה מדינת ישראל לשימוש פלטפורמה חדשה הבאה לנהל את סחר החוץ של מדינת ישראל -
מטרת "פלטפורמת שער עולמי" היא להקל, לפשט, להוזיל עלויות, לצמצם זמנים ולהחליף את הפלטפורמה הקיימת של כל הסחר החוץ של מדינת ישראל.
פלטפורמת שער עולמי תרכז את כל הגורמים המשתתפים בסחר החוץ של מדינת ישראל ותרכז אותם למקום אחד ובכך תסייע לכלכלת המדינה. פלטפורמת "שער עולמי" כוללת בתוכה המון גורמים וגופים, החל מגופי ממשלה וכלה בגופים פרטיים, אשר כולם יהיו כפופים ויעבדו תחת אותה פלטפורמה. הפלטפורמה עתידה להיות ידידותית למשתמש וקלה לתפעול, כאשר כל המסרים אשר יועברו תחת הפלטפורמה יהיו מסרים אלקטרוניים הכוללים מרכיב של חתימה דיגיטלית. פלטפורמת שער עולמי, תדע לגרום לסחר החוץ לשים את האצבע במקום הנכון כאשר מתעוררת בעיה, ואילו במקום בו אין בעיה תדע פלטפורמת שער עולמי לפשט תהליכים, לקצר זמני עבודה ולגרום לסחר לזרום כמה שיותר.
צפו בסרטון הרשמי של אתר רשות המסים בנושא:
אנו במשרד עורכי-הדין דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן & עמית גרוס,
מברכים על המעבר לשימוש בפלטפורמת שער עולמי ומקווים כי הוא אכן יפשט עבור כלל המשתמשים בו את תהליכי סחר החוץ.
תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.
מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.