מאת:

בשורה למשקיעים בשוק ההון, בעקבות החלטת ועדת הכספים מיום 25/12/17 לאשר תיקון לתקנות פקודת מס הכנסה לעניין פטור מהגשת דו"ח.

עד לתיקון, משקיע בשוק ההון שמחזור עסקאותיו בענף היה בגובה של 640,000 ₪ ומעלה היה חייב בהגשת דו"ח. בעקבות התיקון לתקנות פקודת מס הכנסה, שאושר על ידי וועדת הכספים של הכנסת ביום 25/12/17, עלה רף המחזור המחייב בהגשת דו"ח  ל-2,500,000 ₪.

בהודעת רשות המיסים בעניין התיקון הוסבר כי "התיקון בא למנוע מצב בו משקיעים בשוק ההון מחויבים בהגשת דו"ח בשל ההנחה כי הינם חייבים במס יסף. הדבר נבע מכך שהקריטריון בתקנות היה נמוך מדי ועמד על מחזור של 640,000 ₪, מה שלא מצביע ברוב המקרים על הכנסות חייבות של 640,000 ₪, הרף ממנו נגבה מס יסף. מחזור פעילות בשוק ההון של 2,500,000 ₪ מבטיח בסבירות גבוהה כי משקיעים אלו יגיעו אל רף ההכנסות ממנו נגבה מס יסף".

משרדנו מברך על החלטתה של וועדת הכספים להרחיב את הפטור בהגשת דו"ח למשקיעים בשוק ההון ולהעלות את רף המחזור המחייב ל-2,500,000 ₪. לדידנו, פעולה זו, יש בה כדי להעמיד נכונה את המצב הריאלי בשוק ההון, בו מחזורי הפעילות (בדרך כלל), אינם משקפים את ההכנסה החייבת הנובעת מפעילות זו. משכך, עם הרחבת הפטור מדיווח, אכן מבטיח התיקון בסבירות גבוהה, כי משקיעי שוק ההון אשר ידווחו על פיו אכן יגיעו לרמת הכנסה אשר ממנה ניתן יהיה לגבות מס יסף.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.