מאת:

רשות המסים השיקה לאחרונה קוד אתי אשר לאורו יפעלו עובדים ומנהלים ברשות. הקוד גובש בעבודת מטה מאומצת ויסודית שנמשכה כשנה וחצי, במהלכה נערכו תהליכי היוועצות פנים ארגוניים ובהם סקר מקיף בקרב כלל עובדי רשות המסים. בנוסף, נבחנו קודים אתיים מהמגזר הציבורי והפרטי וקודים מרשויות מס בעולם.

לדברי מנהל רשות המסים, משה אשר, הקוד האתי שאומץ על ידי הרשות, מהווה את "תעודת הזהות הערכית" שלה, ישמש מצפן לעובדים לדרך התנהגות ראויה ויסייע להתמודד עם דילמות אתיות. הקפדה ושמירה על ערכי רשות המסים כפי שמשתקפים בקוד זה, יגבירו את אמון הציבור בה, ישפרו את תדמיתה ויצרו סביבת עבודה נעימה, עניינית ואיכותית, בה מתקיימת תרבות ארגונית מיטבית וראויה. בנוסף, כך לדבריו של מנהל רשות המיסים משה אשר, לצד ערך של מקצועיות, המעגן את שאיפתה של הרשות לקידום מטרותיה ולחתירה למצוינות בגביית המס, הוצבו גם ערכים של התנהגות ראויה והגינות, שיתוף פעולה, כבוד הדדי ושירותיות.

7 ערכי ליבה

הקוד האתי מאגד בתוכו שבעה ערכי ליבה בהם מפורטים כללי התנהגות המצופים מכלל עובדיה ומנהליה של רשות המסים. בין אותם שבעת ערכי ליבה ניתן למנות את ערך הממלכתיות, הבא להבטיח שעובדי רשות המסים כשלוחיה של המדינה ונאמני הציבור, יפעלו על פי האינטרס הציבורי ומתוך תחושת שליחות לאומית; את ערך המקצועיות, שמטרתו להבטיח כי עובדי הרשות יפעלו במקצועיות הראויה ובאחריות, בהתאם לדין ולנוהלי הרשות ובמטרה לממש את יעדיה; ואת ערך ההגינות, הבא להבטיח שעובדי הרשות כמשרתי הציבור ונאמניו ימלאו תפקידם ביושר, בנאמנות, אמינות, אדיבות, הגינות והוגנות, ללא משוא פנים ותוך שמירה על כבוד האדם ועל שלטון החוק, וכן ערכים נוספים.

כחלק מתהליך הטמעת הקוד, יערכו הדרכות בנושא לכל עובדי הרשות והוא ישולב במנגנונים הפנימיים. הקוד יהווה מסמך דינאמי אשר ייבחן מעת לעת ויעודכן ככל שהדבר יידרש.

>> לידיעה המקורית בנושא באתר רשות המיסים, לחצו כאן.

ברכתנו בעניין

בהיותה של רשות המסים הגוף האחראי על אכיפת דיני המס בישראל, ניתנו לעובדיה ושלוחיה היקפי אחריות וסמכות נרחבים. אלו יוצרים משנה תוקף למחויבות העובדים למלא את המשימות הנדרשות מהם בדרך ראויה, מוסרית, הוגנת ותוך הקפדה על רמה אתית גבוהה. לכן, אנו בדורון טיקוצקי קנטור גוטמן & גרוס, מברכים על החלטת הרשות ליצור קוד אתי אשר יהיה נר לרגליה ויוביל את עובדי הרשות להתנהג ולפעול תוך שמירה על רמה אתית מירבית.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לשיחת ייעוץ
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מס הכנסה מבקש מס נוסף, מה עלי לעשות?

מאת: אלי דורון, עו"ד

תושבי ישראל כפופים לשיטת מס פרוגרסיבית, המחייבת אותם לדווח ולשלם מס על כל הכנסותיהם ברחבי העולם – הן מהמקורות בישראל והן מהכנסות מחוץ לארץ. עיקרון זה נובע מפקודת מס הכנסה, הקובעת שגם אם ההכנסה הופקה מעבר לים, על התושב הישראלי לכלול אותה בדיווחיו ולשאת במס בהתאם. לעומת זאת, מי שאינו תושב ישראל חייב במס רק על הכנסות המופקות בישראל. חובת הדיווח הגלובלית נועדה למנוע מצב שבו תושבי ישראל ימנעו ממס באמצעות הפקת הכנסות בחו”ל, והיא מטילה אחריות מלאה על הנישומים לכלול את כלל מקורות ההכנסה שלהם בדו”חות המס השנתיים.

מכירת מניות בחברה - מדריך מקיף לפי הדין הישראלי

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן סקירה מקיפה של ההיבטים העיקריים בעסקת מכירת מניות, בהתמקדות בדין הישראלי, שתסייע לכם להבין את מורכבות התהליך ולהתכונן אליו כראוי.

מיסוי חברות מעטים ובעלי מניות על "רווחיות עודפת"

מאת: אלי דורון, עו"ד

מדובר לא פחות מרעידת אדמה, סעיף 62א שבמתכונתו המקורית, בא להתמודד עם תופעת "חברות הארנק" אשר ניצלו לרעה את יתרונות המיסוי הדו שלבי, הפך כעת לאחר תיקון 277 לסעיף רחב הרבה יותר. תיקון 277 מסמן עידן חדש במיסוי בישראל.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.